Bodrum Gündem

BTP Lideri Mart ayı anketinden sonra gençlere seslendi

BTP Lideri Mart ayı anketinden sonra gençlere seslendi
25.03.2022
0
A+
A-

Kamuoyu araştırma şirketi MAK Danışmanlık Mart ayına ilişkin seçim anketinin sonuçlarını açıkladı.

Bodrum Gündem Haber

MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat tarafından aktarılan ankete göre AK Parti yüzde 30.4, CHP yüzde 26.2, İYİ Parti yüzde 14.8, HDP yüzde 8.8, MHP ise yüzde 7.1 olarak görülüyor.

Anket sonucuna göre Cumhur İttifakının oy oranı %37.9, Millet İttifakının oy oranı ise  % 41 oldu.

Anketin dikkat çekici detaylarından biri de, son dönemde genç genel başkanı Hüseyin Baş’la gündeme gelen Bağımsız Türkiye Partisi’nin (BTP) oylarındaki yükseliş oldu.

MAK anketine göre BTP oyları yüzde 1.3 seviyesinde görülüyor….

Anket sonucunu sosyal medya hesabından paylaşan BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, gençlere seslendi ve “Gençler BTP ‘1.3’ görünüyor. Bir el atın aradaki noktayı kaldıralım” diye yazdı.

BTP Atatürk ve dini birleştirici unsur haline getirdi…

Öte yandan Meltem TV’de ‘Harun Göksel ile Ankara’dan Bakış’ programına konuk olan MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat da BTP ile ilgili dikkat çekici analizler yaptı.

Türkiye’nin ekonomik olarak dip yaptığı bir dönemde hafta sonu yapılan Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Kongresi’ni takip ettiğini ifade eden Kulat şunları söyledi; “BTP ne yapıyor? Size bir ekonomi modeli sunuyor, Milli Ekonomi Modeli… Sonra bu model uygulanmış, uygulandığı ülkeler var. İkincisi BTP genç bir kadro sunuyor. Sadece lider genç değil, kadro da genç, mesajlar da genç. Mesajlar genç ama sadece gençlerin sentez ve analizleri üzerine kurulu değil, merhum Prof. Dr. Haydar Baş’ın ortaya koyduğu bir tarihi derinlik var ortada. Peki başka ne var? Türkiye’nin en önemli fay hatlarında Atatürk ve din var. Yıllardır toplumun bölünmesinde kullandığınız bu iki kavram bir birleştirici olarak önünüze getiriliyor. Daha önemli bir şey; tamamen açık bir kapı ortaya konuluyor yani bir tıkanıklık üzerinden olmazsa olmaz kırmızı çizgiler üzerinden bir değerlendirme yapılmıyor. Ülkenin kurucu iradesine saygı duyuluyor, manevi değerlerine saygı duyuluyor, milli hassasiyetleri göz önünde tutuluyor. Bunların her birisi maalesef şu anda Türkiye’de bir partinin tekelinde. Bir partinin kırmızı çizgisi Türk milliyetçiliği, onun karşısında siyasi bir hareket var Kürt milliyetçisi, onun karşısında bir siyasi hareket var din üzerine kurgulu bir siyaset, onun karşısında bir şey var o da başka bir şey getirmiş…”

Faiz Lobisi – Vaiz Lobisi…

BTP 8. Olağan Büyük Kongresi’ne ilişkin salon izlenimlerini de anlatan Kulat en beğendiği cümlenin Genel Başkan Hüseyin Baş’ın ‘Bu ülkede bir faiz lobisi var mı bilmiyorum ama bu ülkede bir ‘vaiz lobisi’ olduğu kesin’ sözleri olduğunu ifade etti.

Kulat, “Çok doğru değerlendirmeler yapıldı. Kongre senenin en soğuk günlerinden birinde yapılmasına rağmen müthiş bir kalabalık vardı. Benim o kalabalıkta iki topluluk çok dikkatimi çekti, kadınlar ve gençler. İkisi de son derece dinamik bir fotoğraf oluşturdular ve dikte edilmiş sloganlar değil pek çoğu kendiliğinden oluşan sloganlar üzerine kurgulu bir fotoğraf vardı.” ifadelerini kullandı.

Liderlerin çoğu yaş haddinden emekli olacak…

Seçim yasası ve ittifaklar üzerine de değerlendirme yapan Kulat, “Şu anda Türkiye’de iki tane ittifak var. Bu ittifaklardan, böyle genç kadroları yanına alan kazanır. Çünkü Türkiye’de bu seçimden sonra şu anki liderlerin maalesef pek çoğunun yaş haddinden emekli olabileceği bir döneme giriyoruz. Bana göre dinamik genç kadrolarla kendilerini yenileyenler kazanırlar” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.