Bodrum Gündem

Gazeteci Aydın Engin’in ölümünden duyduğumuz üzüntüyü basın topluluğuyla paylaşıyoruz

Gazeteci Aydın Engin’in ölümünden duyduğumuz üzüntüyü basın topluluğuyla paylaşıyoruz

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi, Sürekli Basın Kartı ve 2021 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü sahibi gazeteci Aydın Engin 24 Mart 2022 Perşembe günü vefat etti.

Bodrum Gündem Haber

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Aydın Engin’in ölümünün ardından bir mesaj yayınladı. Mesajda şu görüşlere yer verildi: “Değerli meslektaşımız, usta gazeteci, yazar Aydın Engin’in vefatı dolayısıyla eşi Oya Baydar ve oğlu Ekim Engin’in acılarını yürekten paylaşıyoruz. Ayrıca ailesine, sevenlerine ve basın topluluğumuza başsağlığı ve sabır diliyoruz.”

Aydın Engin’in cenazesi ile ilgili bilgiler daha sonra iletilecektir.

Aydın Engin Kimdir?

1941 yılında İzmir- Ödemiş’te doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğrenim gördü. Mesleğe 1971 yılında Ortam Dergisi’nde muhabir olarak başladı. 1974’de bir arkadaşıyla birlikte İSTA Haber ajansını kurdu ve yönetti. Politika Gazetesi’nin yayın yönetmenliğini yaptı. Cumhuriyet Gazetesi’nde önce haberci, sonra yazı işleri müdürü ve köşe yazarı olarak çalıştı. Bu dönemde birçok televizyon programını da hazırladı ve sundu.  Agos Gazetesi’nde köşe yazıları yazdı. TGC Başarı Ödülleri Yarışması’nda üç kez ödüle değer görüldü. “Ben Frankfurt’ta Şoförken” ve “Tırmık’a Tırmık” adlı kitapları yayımlandı, yazdığı “Devri Süleyman” siyasal kabare oyununu sahneledi. Halk oyuncuları tarafından oynanan oyun aralıksız 782 kez sahnelenerek bir rekorun sahibi oldu. Aydın Engin son olarak T24’te yazıyordu. 2021 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü’ne değer görüldü. Yazar Oya Baydar ile evli, bir çocuğu var. Sürekli Basın Kartı sahibiydi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.