Bodrum Gündem

Türkiye’de yılda 200 ton ipek kozası açığı var

Türkiye’de yılda 200 ton ipek kozası açığı var
26.03.2022
0
A+
A-

Türkiye’de yılda 200 ton ipek kozası açığı olduğu, ipek kozası üretiminin geliştirilmesi halinde kırsal kesimde yaşayanlar için çok önemli bir gelir kaynağı olabileceği bildirildi.

Bodrum Gündem Haber

Kozabirlik, Milas Belediyesi ile Milas’ın ipekçilik geleneği olan mahallelerinde ipek kozası üretimini geliştirmek, olmayan mahallelerde ise koza üretimini başlatmak amacıyla proje işbirliği başlattı. Kozabirlik’ten S.S.45 Numaralı Bursa Tarım Satış Kooperatifi Müdürü F. Ramazan Akyüz, Milas Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Süleyman Karatoprak ile birlikte Milas Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’e ipek böcekçiliği ve ipek üretimi için Milas Belediyesi ile başlattıkları proje işbirliği konusunda bilgi verdi. Kooperatif Müdürü F. Ramazan Akyüz, “Bugün için Türkiye’de 200 ton ipek kozası açığı var. İpek kozası üretiminin kırsal kesimde özellikle kadınlar için önemli bir gelir kaynağı olabilir. Bu sadece bir aylık bir uğraş ve üretim için sadece dut yaprağı gerekiyor. Başka hiçbir gideri yok, geliri çok” dedi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Kozabirlik ile Milas Belediyesinin ipek kozası üretiminin geliştirilmesi için başlattıkları proje işbirliğini desteklediklerini belirterek “Biz de MİTSO olarak Milas’taki ipek dokumacılığının yaşatılması ve geliştirilmesi için üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Yeter ki, üretim yapılsın. Üreticilerimize destek oluruz. İpekli ürünlerinin satışlarında yardımcı oluruz” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.