Bodrum Gündem

Yalıkavak’ta Kayıp Köpek

Yalıkavak’ta Kayıp Köpek

Yalıkavak’ta sahipsiz bir köpeğin yaklaşık bir ay önce yaşadığı bölgeden alınarak başka bir bölgeye götürüldüğünü ve köpekten haber alınamadığını dile getiren Bodrum Kent Konseyi Hayvanların Yaşam Hakkını Koruma Çalışma Grubu basın açıklaması yaptı.

Bodrum Gündem Haber

Köpeğin halen kayıp olduğu, gönüllülerin tüm çabalarına ve aramalarına rağmen bulunamadığı belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı; “Kanun ve mevzuatlara göre, sokaklar, parklar, hayvansal doğal güdü ve yetenekleri ile girebildikleri özel veya kamuya ait ayırımı olmadan ağaçlı, yeşil bahçeler ve tüm açık alanlar dâhil olmak üzere her yer kedi ve köpeklerin “doğal olarak yaşadıkları yerler” yani yaşama ortamlarıdır. Belediyeler dışında, hiçbir kişi, kurum veya kuruluş hayvanların yaşam alanına müdahale edemez, bir yerden başka bir yere taşıyamaz. Kısırlaştırır, kimliklendirir, tedavisini yapar ve sonra aldığı yere geri bırakır. Isırma vakalarında köpekler, yalnızca kuduz şüphesi ile sağlık amaçlı olarak müşahede altına alınır ve kuduz olmadığı anlaşıldığında da alındığı bölgeye geri bırakılır. Bodrum’da uzun yıllardır kuduz vakasına rastlanmamıştır.

Bodrum sokaklarında hayvanların artık can güvenliği bulunmamaktadır. Hayvanlar üzerinden yapılan manipülasyonlar, art niyetli birçok kişiye bahane olmuştur. Ancak, bilinmelidir ki, sahipsiz sokak hayvanları yalnız değildir. Bizler, kanuna aykırı davranan, yaşam hakkına müdahale eden, tür ayrımı yapan herkesin karşısında durmaya, yasal yollardan mücadelemizi sürdürmeye ve bir taraftan da kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.