Bodrum Gündem

Hakan Alp’in Adı Bu Orman ile Yaşamaya Devam Edecek

Geçen yıl yanan Mazı’da oluşturulan ‘Hakan Alp – Hayallerim Hatıra Ormanı’na ilk fidanlar dikildi.

Fatih Bozoğlu – Bodrum Gündem

30 Ağustos 2021’de genç yaşında yaşama veda eden Hakan Alp’in eşi, kızı ve vefakâr dostu Halit Kalelioğlu’nin girişimleri ile örnek bir projeye imza atıldı. 26 Mart 2022 Cumartesi günü geçen yıl yanan Mazı bölgesinde, Hakan Alp – Hayallerim Hatıra Ormanının ilk fidanlarının dikildiği bir tören düzenlendi. 300 Bin fidan dikiminin hedeflendiği Hakan Alp – Hayallerim Hatıra Ormanının bir çok hayırsevere de örnek olması bekleniyor.

Ağaç dikim törenine Merhum Hakan Alp’in eşi Selma Alp, kızı Kayra Alp, vefakâr can dostu Halit Kalelioğlu ile birlikte çalıştığı kurumun yetkilileri, yakın arkadaşları, Muğla Orman Müdürlüğü yöneticileri, personeli ve Mazı köylüleri katıldı.

Selma Alp; Bizler onun hayalini hayata geçirelim istedik…

Hakan Alp’in eşi Selma Alp oldukça duygulu anlar yaşadığını belirterek şöyle konuştu; “Geçen yıl hepimizin yüreğini ve ciğerlerini yakan yangınlar için, Hakan ile birlikte bizler ne yapabiliriz diye düşünmüştük. Tam da bu yangınların son erdiği günlerde de 30 Ağustos’ta Hakan’ı kaybetmiştik. O hayalleri olan ve hayallerini de hayata geçiren bir adamdı. Ayakları yere basan bir insandı. Bizler de onun hayalini hayata geçirelim istedik ve onun hayal ettiği gibi ismini yaşatacak bir ormanı olsun istedik…”

Adı ile yaşayacak…

Selma Alp bu projenin gerçekleşmesinde kendileri ile birlikte, başta çok yakın arkadaşları, çalıştığı kurum ve daha pek çok kişi olduğunu belirterek “Bu proje ile Hakan’ın adı ile bu ormanda yaşamaya devam edeceğine inanıyorum. Çok büyük, engin bir ormanımız olacak…” dedi.

Babam çok uzun yaşayamadı ama çok insana dokundu…

Merhum Hakan Alp’in Sen Josef Fransız Lisesinde eğitimini sürdüren 18 Yaşındaki kızı Kayra Alp babasının çok uzun yaşayamadığını ama çok insana dokunduğunu kaydederek; “Eğer babam daha çok yaşasaydı adını çok daha fazla duyuracağını düşüyorum. Onun adını yaşatabilmek ve birçok insana duyurabilmek adına yapabileceğimiz çok küçük bir hareket bu. Onun yapabileceklerinin karşısında çok büyük bir şey olmasa da bizim için çok değerli…” dedi.

Bodrum’a çok yakışan örnek bir proje…

Bodrum’a çok yakışan bu örnek projenin fikir babası olan, Hakan Alp’in vefakâr arkadaşı Halit Kalelioğlu, Orman Genel Müdürlüğü nezdindeki girişimler sonucunda geçen yıl yanan Bodrum, Mazı Bölgesinde Hakan Alp – Hayallerim Hatıra Ormanı’nı gerçekleştirmek üzere, Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde protokolü imzaladıklarının bilgisini vererek; “Hakan benim can kardeşimdi. Onu kaybettikten sonra eşsiz bir vizyoner olarak yaptıklarını genç nesillere taşırız ve neler yapabiliriz diye düşündük. Çok başka fikirler vardı. Çok sevdiğimiz bir dostumuz bu orman fikrini verdiğinde bir anda gözlerimiz parladı…” dedi.

Halit Kalelioğlu; Çok kısa sürede çok destek aldık…

Muğla Orman Müdürlüğünün kendilerine çok yardımcı olduğunu ve işlerini kolaylaştırdıklarını ifade eden Kalelioğlu; “Netice itibarı ile Hakan kardeşimin adını ilelebet yaşatacak, vatan toprağına değer katacak çok önemli bir eser, bir proje. Çok kısa bir içinde çok kişiden, çok değerli destekler aldık. Katkı sağlayan, destek veren herkese teşekkür ediyorum…” dedi.

Fidan dikenlere sertifika gönderiliyor…

Halit Kalelioğlu; “Tanıtımını Orman Haftası içinde yapmak istedik ve Bodrum Mazı’da Hakan Alp – Hayallerim Hatıra Ormanı’nda ilk “Fidan Dikim Töreni”ni düzenledik. Hakan Alp – Hayallerim Hatıra Ormanı’nda bir fidanınız olsun isteyenler, Orman Genel Müdürlüğü’nün ‘Muğla Orman Bölge Müdürlüğü Özel Bütçeli Gelir Hesabı IBAN: TR 3200 0100 0201 4703 6514 5007’ hesabına gönüllerinden geçen tutarı yatırıp, [email protected] mail adresine veya 0 532 060 33 34 nolu whatsapp hattına dekontunu gönderebilirler. Sertifikalarını aynı şekilde biz de onlara gönderelim…” şeklinde sözlerini tamamladı.

Kurumsal olarak köylülere ve ihtiyaç sahiplerine yardım talimatı vermiş…

Hakan Alp’in İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı olduğunun bilgisini veren, Yapı Kredi Bankası Denizli Bölge Müdürü Mustafa Ekmekçi de kurumu adına Hakan Alp – Hayallerim Hatıra Ormanı Projesine destek verdiklerini ifade ederek; “Hakan Alp bizim yöneticimiz, aynı zamanda da ağabeyimizdi. Bölge mentörümüzdü. Yangınların olduğu dönemde sürekli görüşüyorduk Onun yüreğinde hissettiğini de fark ettik. Her aşamasını takip etti. Özellikle Mazı, Çökertme ve Marmaris’i. Çok üzüldüğünü söylüyordu. Yangınların başladığı o günlerde buralara geldi, dolaştı. Hatta kimseye fark ettirmeden köylülere ve ihtiyaç sahiplerine yardım talimatı verdi. Bu da yerine getirildi. Hem kendi kimliği, hem de kurumsal kimliği ile yardımlarda bulundu…” dedi.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yöneticileri fidanların nasıl dikileceği yönünde yaptıkları kısa bir bilgilendirmenin ardından fidanlar dikilerek can suları verildi.

Hakan Alp Hayallerim Hatıra Ormanı Bağışları için:

Ziraat Bankası Muğla Şubesi

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü Özel Bütçeli Gelir Hesabı

IBAN: TR 3200 0100 0201 4703 6514 5007

Açıklama: Hakan Alp – Hayallerim Hatıra Ormanı

İLETİŞİM:

Whatsapp: +90 532 060 33 34

[email protected]

facebook.com/HakanAlpHayallerim

instagram.com/hakanalphayallerim

GSM: +90 532 622 3362

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.