Bodrum Gündem

“Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü” Herodot Kültür Merkezinde

“Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü” adlı tiyatro oyunu 31 Mart Perşembe günü Herodot Kültür Merkezinde sahnelenecek.

Bodrum Gündem Haber

“Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü” adlı tiyatro oyunu 31 Mart Perşembe günü (bugün) saat 20:30’da Herodot Kültür Merkezinde sahnelenecek.
1997 yılında Nobel Edebiyat Ödülü kazanan Dario Fo’nun yazdığı, yönetmenliğini Hakan Güven’in, çevirmenliğini ise Füsun Demirel’in yaptığı oyunda usta oyuncular Mahir İpek, Mehmet Ulusoy, Yıldırım Şimşek, Çağlar Deniz, Velican Demirel ve Hazal Pekgöz gibi usta isimler sahne alıyor.

Oyunun Konusu

Nobel edebiyat ödüllü Dario Fo tarafından yazılan oyun, 1969’da Milano’da geçer. Duomo Meydanı yakınlarında bir bomba patlar ve 16 kişi yaşamını yitirir. Polis ve iktidar yanlısı bir kısım medya olayı solcu anarşistlerin eylemi olarak göstermek ister. Polis patlamadan anarşistleri sorumlu tutar ve Giuseppe Pinelli’yi gözaltına alır. Sorgudaki 3. günün sonunda Pinelli, sabah polis merkezi binasının önündeki kaldırımlar üzerinde ölü bulunur. Polis, sorgu sırasında anarşistin binanın beşinci katından kaza sonucu düştüğünü söyler. Bu sırada aynı binaya “akıllı bir deli” sorgulanmak üzere getirilmiştir. İşte emniyetteki olaylar böylece başlar.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.