Bodrum Gündem

CHP’nin tavrı nettir

CHP’nin tavrı nettir
01.04.2022
0
A+
A-

Bodrum’da, CHP Muğla İl Yönetim Kurulu Üyesi olduğu öğrenilen Mehmet Engin Yıldızhan’ın trafikte tartıştığı kadını darbettiği iddiasıyla tutuklanmasının ardından CHP İl Başkanı Adem Zeybekoğlu açıklama yaptı. Zeybekoğlu, “Yıldızhan’ın bu davranışlarını tasvip etmemiz mümkün değil. Görevinden alınması için bildirimde bulunacağız. Şiddet konusu partimizin kırmızıçizgisidir” dedi.

Bodrum Gündem Haber

CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu açıklama yaparak, davranışları tasvip etmediğini ve Yıldızhan’ın yönetim kurulu üyesi görevinden alınması için Merkez Yönetim Kuruluna bildirimde bulunulmasına oy birliği ile karar verildiğini söyledi.

CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu’nun ifadesi şu şekilde;

“CHP Muğla İl Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Engin Yıldızhan’ın 24.03.2022 tarihinde trafikte bir kadın sürücü ile yaşadığı tartışmaya dair görüntüler sosyal medyaya yansımıştır. Bu görüntülerde, Yıldızhan’ın davranışlarının, parti olarak, kadın haklarına ve kadınlara yönelik bakışımızın tam zıttı olduğu görülmüştür. Tutuklanan Yıldızhan’ın bu davranışlarını tasvip etmemizin mümkün olmadığı açıktır.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu gibi durumlarda tavrı nettir. Üstünü örtme, geçiştirme gibi anlayışlar siyaset anlayışımızın uzağındadır. İktidara yürüyen partimizin kadın haklarına ve özgürlüğüne bakış açısı program ve metinlerinde nettir. Pozisyonu ne olursa olsun, bu gibi durumlarda her üyemiz için işletilecek süreç gecikmeksizin işletilmiştir.
31.03.2022 tarihli İl Yönetim Kurulu Toplantısı’nda bu konu görüşülmüş, Tüzüğümüzün 25. Maddesi uyarınca katılanların Mehmet Engin Yıldızhan’ın yönetim kurulu üyesi görevinden alınması için Merkez Yönetim Kuruluna bildirimde bulunulmasına oy birliği ile karar verilmiştir.
Kadın hakları ve şiddet konusu Cumhuriyet Halk Partisi’nin kırmızıçizgisidir, kırmızıçizgisi olmaya devam edecektir.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.