Bodrum Gündem

Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı Baharı karşıladı

Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı, Muğla İl Tarım Müdürlüğünün destekleriyle düzenlenen 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık günü fide dikimi etkinliğini ve eş zamanlı Çağdaş Holding destekleriyle yenilenen vakıf bahçe açılış törenini, Yönetim Kurulu Başkanı Numan Balaban, Başkan Yardımcısı Yılmaz Algül, Kurul Üyeleri Ülker İnan, Gözde Ağan, Sadife Akdolu, Hülya Kocadon, Hüseyin Sabri Boyacı, Murat Önder, Kurucu Başkan Ahmet Azmi Zırh ve Danışma Kurulu Başkanı İbrahim Akkaya ev sahipliğinde bağışçıların, destekçilerin, gönüllülerin, öğrencilerin ve misafirlerin katılımlarıyla gerçekleştirdi.

Bodrum Gündem Haber

Etkinliğe; Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İlknur Ülküm Seferoğlu, Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık Sosyal İşler Daire Başkanlığı Bodrum Birimi, Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü,  Bodrum Sahil Güvenlik Komutanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Hizmetler Bodrum Birimi, Atatürkçü Düşünce Derneği, Anadolu Bank Bodrum Şubesi, Karia Rotary Kulübü, Lokmacı Ana, Milas El Ele Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi eğitimcileri, velileri ve öğrencileri katılım sağladı.

Vakıf Başkanı Numan Balaban konuşmasında “Değerli Misafirlerimiz Otizm Farkındalık Gününü bir gün öne çektik ve baharı karşılayalım istedik. Her şey geçen haziran ayında Yönetim Kurulu Üyemiz Gözde Ağan’ın, Genel Kurul Üyemiz Irmak Çağlar’ı vakıf bahçemizi gezdirmesiyle başladı ve Irmak ile Gözde Hanım bahçemizi yenileme işini ele aldı. Bu güzel bahçeyi vakfımıza kazandırdığı için Çağdaş Holding ve Dağlarca Çağlar’a teşekkür ediyoruz.

Vakfımız kurulalı yirmi altı yıl oldu. 2002 yılından beri Turgutreis’te bulunan vakıf ana binasında özel eğitim ve rehabilitasyon hizmeti veriyoruz. Sizlerin destekleriyle bugün bu çalışmaları yerine getiriyor ve bu hizmetleri sağlıyoruz. Bugün buraya geldiğiniz için teşekkür ediyorum, iyi ki varsınız!” dedi.

Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İlknur Ülküm Seferoğlu konuşmasında “Bu güzel ve özel çocuklar için yaptıklarınız gerçekten hepimizi çok etkiliyor. İzmir’den Bodrum’a taşındığım 2007 yılında Sayın Akkaya beni Sağlık Vakfı’na getirmişti. O gün o kadar etkilenmiştim ki, o günlerden bu günlere.

Bu güzel oyun bahçesini vakfa kazandırdığı için, Çağdaş Holding’e teşekkür ediyorum. Bodrum Belediyesi olarak Sağlık Vakfı ve özel çocuklarımız için her türlü desteğe hazırız” dedi.

Dağlarca Çağlar konuşmasında “Böyle bir iş yaptığımız için gurur ve mutluluk duyuyorum. Şöyle inanan insanlarız; gerçek engelin fizikte değil zihinde olduğunu düşünüyorum. Eğer zihindeki engelleri kaldırırsak; zaten yaşanır, hep beraber anlaşabileceğimiz bir dünya yaratabileceğimizi düşünüyorum. Bu vesileyle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Vakıf bahçesinin Peyzaj Mimarlığını üstlenen Merve Küçükünsal yaptığı konuşmada kendisine bu fırsatı veren Irmak ve Çağlar Dağlarca’ya teşekkür etti.

Vakıf Danışma Kurulu Başkanı İbrahim Akkaya yaptığı konuşmada “Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı Bodrum’un aklı ve vicdanıdır, 30 yıllık kolektif bir gayretin ürünüdür. Parayla pulla ilgisi yok, bir kültür başarısıdır. Bizim bundan sonraki hedefimiz bunu buradan bütün Türkiye’ye yaymaktır. Yurttaşlık bağıyla akraba olduğumuzu unutmadan mutlak eşitlik içinde yaşayacağımız ülkeyi birlikte inşa etmeliyiz. Teşekkür ediyorum, sağ olun, var olun” dedi.

Etkinlik, bahçenin yenilenmesinde ve lojmanların yapımında katkı sağlayan destekçilere plaket takdimi, etkinlikte emeği geçen firmalara teşekkür belgeleri takdimi ile başlayıp, ata tohumu ekimi ile devam etti.  Vakıf gönüllüsü ve müzik öğretmeni Tuğba Çetin ve Limon Müzik etkinlikte sahne alarak misafirlere keyifli dakikalar yaşattı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.