Bodrum Gündem

Genç girişimcinin başarı öyküsü; “Bodrum Hesap Lütfen”

Bodrumlu genç girişimci Alparslan Ovalıceylan, “Bodrum Hesap Lütfen” adlı sayfa ile Bodrum’da hizmet veren mekanları tanıtan güvenilir bir marka haline geldi…

Bodrum Gündem Haber

Sadece ülkemizde değil, bütün dünyada neredeyse Sosyal Medyayı kullanmayan kimse kalmadı. 7’den 77’ye hemen herkes sosyal medya ile yatıp, sosyal medya ile kalkıyor. Kiminde bağımlılık oluşturuyor, kimi çok verimli kullanırken, kimileri de insanları dolandırmak için sosyal medya hesaplarının içinde yerini alıyor.

Bodrum Gündem olarak bu engin deniz içinde çok farklı bir sosyal medya sayfasını tanıtmak istedik. Adı çok ilginç ve çekici; “Bodrum Hesap Lütfen”

“Bodrum Hesap Lütfen” sayfasını kuran Alparslan Ovalıceylan’nın esnaflığı, güleryüzü ve elbette güvenirliliği önemli kriterlerdendi. Çok önemli diğer bir kriterde yerel bir marka olmasıydı.

Bodrum’un mekanlarının nabzını tutan bir sayfa. Herkesin fiyat araştırdığı, tavsiye aldığı, mekanların fiyat kıyaslamasında bulunduğu o İnstagram sayfası; “Bodrum Hesap Lütfen” 2018 yılında paylaşıma başladı. Pandemi  döneminde rağbet arttı. Evlerinde sıkılanlara dikkatleri üstüne çekmeyi başaran “Bodrum Hesap Lütfen” tatilin kalbi olan Bodrum sevdalılarının da takip ettiği bir marka oldu…

Adisyon paylaşımından, en çok takip edilen sayfaya…

“Bodrum Hesap Lütfen” sayfasını kuran Alparslan Ovalıceylan bu süreci şöyle anlatıyor; “Başlarda sadece gittiğim mekanların adisyonlarını paylaşırdım. Takipçiler hangi cafede çay-kahve ne kadar? Hangi restaurantda örneğin lahmacun ne kadar? Görüp bilgilensinler istedim. Malum Bodrum göz önünde olan bir tatil yeri, genelde mekanlar pahalı algısı oluşuyor. Ancak sayemizde öğrendi herkes, her mekan pahalı değil, herkesin bütçesine göre yerler var elbette. Daha sonraları takipçilerde adisyon yollamaya başladılar. Yorumlarını dile getirdiler. Gün geçtikçe de sayfamıza talep yoğunluğu oluştu. 2021 yaz başlarında bir magazin programında Bodrum’daki fiyatlar konuşulurken, sayfamızda paylaştığımız bir adisyon üzerine yoğunluk oluştu. O günden sonra bir anda sayfa takipçilerimiz iki katına çıktı ve hala da artıyor. Kış aylarında sakinliğini koruyan Bodrum’da gidilecek onlarca mekan olduğunu fırsat buldukça duyurduk. Amacımız işletmeler kendini göstersin, duyursun istedik ve çok başarılı oldu. Yeni mekan açan Tamer bey ise şunları dile getirdi; “Bodrum’da yaz sonu kahvaltı üzerine bir mekan açtık ve Bodrum Hesap Lütfen sayesinde kendimizi, ürünlerimizi ve fiyatlarımızı duyurduk. Zaten farklı ürünler sunmak amacındaydık ve çok dikkat çektik. Teşekür ederiz Bodrum Hesap Lütfen sayfasına…” Yalıkavak’ta kendi halinde bir işletmeci olan Hikmet bey ise şunları dile getirdi; “Kendi cafe-restaurantımda günlük yemekleri müşterilerime sunuyorum ve bunun yanısıra haftada 1 gün, memleketim olan Erzurum’a has “Cag Kebabı” yapıyordum. Bodrum Hesap Lütfen sayfasına gelen talep üzerine, Alparslan bey takipçilerine duyurmak için bize geldi ve videolar çekip sayfasında paylaştı. O günden sonra yoğun bir ilgi ile karşılaştık. Şuan haftada 3 gün yapıyorum ve tadilat aşamasından sonra her gün yapmayı düşünüyorum. Teşekkür ederiz kendilerine” diye dile getirdi…”

“Bodrum Hesap Lütfen” sayfası anket ve çekilişler düzenliyor…

Bodrum Hesap Lütfen sayfası zaman zaman çekilişler ve anketler düzenleyerek, takipçilerine yemek hediye ediyor. Ayrıca otel konaklama tanıtımları ve Bodrum’u tanıtacak tekne turları yapmayı planlamakta. Bir başka hazırlığı da, takipçilerin adisyonlarını kendi yükleyebileceği ve diğer takipçilerin görebileceği bir uygulamayı hizmete sunmak…

Yorumlar

  1. AKADİR dedi ki:

    Toplum yaşantısını bir parçasında, yeme içme konaklama. Bodrumlulara büyük bir hizmet verilirken, esnaf tanıtımına da büyükçe bir katkı. Kutlarım.