Bodrum Gündem

Ululararası Slow Cheese Peynir Festivali Oasis Bodrum’da

Ululararası Slow Cheese Peynir Festivali Oasis Bodrum’da

Oasis Bodrum, 7-10 Nisan tarihleri arasında Anadolu’nun yerel ve geleneksel peynirciliğini tanıtmayı hedefleyen Uluslararası Slow Cheese Peynir Festivali’ne ev sahipliği yapıyor.

Bodrum Gündem Haber

Oasis Bodrum’da 7-10 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek IV. Slow Cheese Bodrum Peynir Festivali’nde, coğrafi işaret almış ve Anadolu’nun farklı yörelerinde üretilen lezzetli ve yöresel peynir çeşitleri beğeniye sunulacak. Festival boyunca; tüketici eğitimleri, peynir temalı kitap yazarları ile imza günü etkinlikleri gerçekleşecek ve gerçek gıdaya ulaşmanın zorlaştığı günümüzde artık aktarılamayan peynir yapımı bilgisi uzmanlarca aktarılacak.

Doğal ortamlarında, mağaralarda, toprakta olgunlaştırılan, çiğ ve kaynamış süt ile yapılan desti, deri tulum, göğermiş peynir, yanık yoğurt gibi yok olmaya yüz tutmuş birçok süt ürününün olağanüstü lezzetleri, yöresel bal ve zeytinyağları eşliğinde ziyaretçilere sunulacak. Fast food ve sanayileşmiş yiyecek tüketimi yerine, doğal ve yerel gıdalarla beslenmeyi bununla birlikte kaybolmaya yüz tutmuş yiyeceklerimizi korumak ve yaşatmak için, çiftçi aileleri ve üreticilerini desteklemek adına birçok katılımcı firma festivalde yerini alacak.

Festival kapsamında, Bodrum’un köylerinden ve Bodrumluların evlerinden toplanan yaklaşık 300 yıla kadar geçmişi olan mutfak gereçlerine ışık tutan ‘Bodrum Geleneksel Mutfak Gereçleri Sergisi’ Oasis Sanat Galerisi’nde ( Oasis Yönetim Fuaye Alanı) 10 Nisan tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

IV.Slow Cheese Bodrum Uluslararası Peynir Festivali Programı;

Peynir Festivali / 7 Nisan – 10 Nisan – Oasis Meydan
Bodrum Geleneksel Mutfak Gereçleri Sergisi / 2– 10 Nisan – Oasis Sanat Galerisi
(Oasis Yönetim Fuaye Alanı)
Kitap İmza Günü / 8-9 Nisan -11.00 -12.00 – Oasis Meydan
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Görevlisi Berna Sevinç İle Karya’nın Ağırşaklarından Bodrum Ve Milas Kilimlerine Dokumanın Yolculuğu Söyleşisi
8 Nisan- 14.30-15.30 (Oasis Yönetim Fuaye Alanı)
Çocuklarla Peynir Yapımı Atölyesi / 9 Nisan – 13.00 -14.00 – Oasis Çocukça İşler

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.