Bodrum Gündem

Körfez Restoran sahibi Hasan Subaşıoğlu’nun cenaze töreni

Bodrum’un en eski restoranlarından biri olan Körfez’in işletmecilerinden Hasan Subaşıoğlu son yolculuğuna uğurlandı.

Bodrum Gündem Haber

Girit göçmeni babası Ali Subaşı’nın kurucusu olduğu Körfez Restoran işletmecisi 1932 doğumlu Hasan Subaşı, bugün evinde yaşlılığa bağlı rahatsızlıklar sebebiyle kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

Ali, Hakan ve Filiz isminde 3 çocuğu ve 6 torunu bulunan Hasan Subaşıoğlu’nun ölümü yakınları ve sevenlerini üzdü.

Hasan Subaşıoğlu’nun cenaze törenine çok sayıda seveni katıldı.

Hasan Subaşıoğlu öğle namazından sonra Uğur Camii avlusunda kılınan cenaze namazında helallik alındı ardından da Türbe mezarlığında toprağa verildi.

Doğan Yuvanç Sosyal Medya hesabından yaptığı paylaşımda; “Hasan Subaşıoğlu,
Eskiden Denizciler Derneğinin önünde büyük şemsiyelerin altında Bodrumluların muhabbetleri vardı ve bu muhabbet masalarının çok ziyaretçisi olurdu , sadece o güzel ; doyumsuz muhabbetlere tanıklık etmek için . Bir bakıma Bodrum’un aynasıydı orası ve Bodrum’lular kendilerini görürdü adeta o köşede . Bodrum’un yüzüydü orası , tarihi idi ve dost muhabbetleri orada yapılırdı yıllarca anımsanacak . Sonraları o masalar ve sandalyeler ve de şemsiyeler kaldırıldı ve köşe sessiz bir hüzne dönüştü . Gezip dolaştığım ülkelerde ve şehirlerde böylesi güzel muhabbetlerin yapıldığı köşeler arardım hep ve de gördüğüm zamanda bu yerde halen yaşayan efsaneler var diye geçirirdim içimden. Tarih ve yaşayan yüzler işte burada derdim içimden ve izin isteyip fotoğraflardım onların bu güzelliklerini .
Bodrum’a her gelişimde o köşeyi arar gözlerim , o köşede Bodrum’u görürdüm hep fazla uzaklara gitmeden herkesi orada görür ve muhabbet ederdim Bodrum’la.
Son gelişimde çok eksik gördüm Dernekte olsun , diğer köşelerde olsun içim sızlayarak , ve onlara Hasan Subaşıoğlu’da eklendi bugün ne yazikki.
Bodrum’a tad vermişti yaşamı boyunca Körfez Lokantası ile ve dünya markası yapmıştı Körfez’i ve Bodrum’u .
Ve şimdi arkasında bir devir , bir marka bırakıp gitti bu dünyadan , Yarattığı tadlarla , muhabbetleri ile ve Körfez’in Hasan Subaşıoğlu’su olarak.
Bodrum onu minnetle anacaktır ve Körfezin tadı Hasan Subaşıoğlu’suz ayni olmayacak kuşkusuz , hemencecik yanıbaşında bitiverip muhabbeti ile doldurduğu atmosfer ve kahkahalar , sessiz ve onsuz kaldı ardından.
Ve gittiği yerde biraderi Ramazan’la beraber yeni bir Körfez açacaklardır mutlaka ..
Bodrum , Hasan Subaşıoğlu’nu unutmayacaktır …
Subaşıoğlu Ailesinin , yakınlarının , dostlarının ve Körfez camiasının ,Bodrum’un başı sağ olsun . Cennet mekanı ve nurlarda olsun…” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.