Bodrum Gündem

Mahalleliye yok, ranta var

Mahalleliye yok, ranta var
07.04.2022
0
A+
A-

CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan, Ortaca Belediyesi’ne devredilen hazineye ait 5 dönümlük alanın vatandaş için tahsis edilmemesini eleştirdi.

Bodrum Gündem Haber

CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan’ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı;

“Geçtiğimiz aylarda Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın da katılımıyla ilçemizde gerçekleştirdiği muhtarlar toplantısında Fevziye Mahallesi Muhtarı Şükrü Kirtik, yaklaşık 50 yıldır mahalle halkının kullandığı hazineye ait 5 dönümlük alanın Ortaca Belediyesi’ne devir ve tahsisini iletti.

Muhtarımız mahalle halkının bu alanı sosyal, kültürel, toplanma ve eğlence yeri, gençlerin sportif faaliyetlerini yapacağı spor sahası ve çocuk parkı olarak düzenlenmesini talep etti.

Ortaca Milli Emlak Şefliğinden gelen cevap ise, söz konusu alanın Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Milli Emlak Dairesi Başkanlığı ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından, “Kırsal Nitelikli Yerleşim Alanı” olduğundan “tahsis ve devri değerlendirilmedi” oldu. Bu karar talep edilen alanın mahallelinin elinden alınıp ranta kurban gideceğinin de göstergesi gibiydi.

Aradan geçen süreçte ise mahalle muhtarımızın ulaştığı bilgi vatandaşa verilmeyen 5 dönümlük alanın 7 Nisan’da ihaleyle satışa çıktığı yönünde. Mahalle halkımız buranın kendilerinin kullanabileceği şekilde devir ve tahsisini talep ediyorlar. Söz konusu alanın satış ihalesi derhal durdurulmalıdır.

Köylümüzün 50 yıldır kullandığı, park yapalım dediği yere, bakanlığın olmaz demesi kabul edilebilir gibi değildir. Sosyal, kültürel, toplanma ve eğlence yeri, gençlerin sportif faaliyetlerini yapacağı spor sahası ve çocuk parkı olarak düzenlenmesini istediği yerin rant uğruna ellerinden alınması kararından vazgeçilmelidir.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.