Bodrum Gündem

Türkiye’nin ilk ve tek ab coğrafi işaretli Milâs zeytinyağı Almanya’nın süpermarketlerinde

Türkiye’nin ilk ve tek ab coğrafi işaretli Milâs zeytinyağı Almanya’nın süpermarketlerinde
07.04.2022
0
A+
A-

Türkiye’nin ilk ve tek Avrupa Birliğinden coğrafi işaretli zeytinyağı olan Milas zeytinyağı Almanya’daki süpermarketlerin raflarına girmeyi başardı.

Bodrum Gündem Haber

Milas zeytinyağı “Milas” etiketiyle aralarında başta başkent Berlin olmak üzere Hamburg, Bremen, Honnover, Lubeck gibi Almanya’nın kuzeyindeki pek çok şehirdeki 150’den çok süpermarketin raflarında yer alıyor.  500 ve 250 ml’lik özel cam şişeler içinde 9.99 ve 6.99 Avroluk fiyatlarla satışa sunulan Milas zeytinyağı Alman tüketicilerin beğenisini kazandı.

Almanya’da gıda maddeleri ticareti ve Milas’ta zeytinyağı üretimi yapmakta olan Alkmene Zeytincilik A.Ş.’nin yöneticisi Gökhan Yıldırım, Milas Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ve Milas İlçe Tarım Müdürü Ali Parlu’ya Milas zeytinyağını, “Milas Aella Groves (Milas yeşil zeytinyağı) adıyla ve Alkmene markasıyla aralarında başkent Berlin’in de olduğu Kuzey Almanya’daki şehirlerde 150’den çok süpermarkette satışa sunmayı başardıklarını anlattı. Yaklaşık 8 yıldır Yunanistan’da zeytinyağı üretip Almanya’da satışa sunduklarını belirten Gökhan Yıldırım, zeytinyağı üretimini Türkiye’de ve Milas’ta yapmaya karar verdiklerini ifade etti. Yıldırım “Biraz da milliyetçilik duygularıyla yatırımımızı Türkiye’de yapmaya karar verdik. Milas zeytinyağının coğrafi işaretli oluşu, memecik zeytin yağının meyvemsi tadı, aroması ve lezzet kalitesi bizi Milas’a çekti” dedi. Milas’ın Kurudere mahallesinde zeytinlik satın aldıklarını ve bir zeytinyağı sıkım tesisi yaptıklarını anlatan Gökhan Yıldırım “Şimdi de Köşk mahallesinde, Bodrum – İzmir karayolu kenarında bir showroom ve bir zeytinyağı dolum tesisi yapımını başlattık. Bu mağazamızda hem tanıtım, hem de satış yapacağız. Fakat asıl hedefimiz ihracat olacak dedi.

Almanya’da Alman tüketiciler tarafından TARİŞ ve Kristal markalarının çok iyi bilinip tanındığını ve çok beğenilerek alındığını anlatan Gökhan Yıldırım “Almanlar şimdi de Milas zeytinyağını tanımaya başladılar. Başta Berlin olmak üzere Hamburg, Bremen, Hannover, Lubeck gibi şehirlerin de aralarında olduğu Kuzey Almanya’daki 150’den çok süpermarkete girmeyi başardık. Bu marketlerde, Milas adıyla satışa sunduğumuz zeytinyağımızın önce tadımını yaptırıyoruz. Tadan, Milas zeytinyağının lezzetini ve kalitesini hemen fark ediyor ve satın alıyor. Bu memecik zeytinyağının bir farkı ve üstünlüğü. Şimdi hedefimiz diğer ülkelere de Milas zeytinyağını ihraç edebilmek. Önceliğimiz Avusturya, Kanada ve ABD. Bu yolda oldukça mesafe aldık. Yakında Avusturya’daki Mağazalarda Da Yine Milas Adıyla Zeytinyağlarımızı Satışa Sunacağız” Dedi.

AB Kotası Engelliyor…

AB kotası nedeniyle AB ülkelerine, üye olmayan ülkelerden giren her litre zeytinyağı için 1.15 Avro vergi ödenmesinden yakınan Gökhan Yıldırım “AB ülkelerine zeytinyağı ihracatındaki en büyük engelimiz bu kota vergisi. Buna bir çözüm yolu bulunursa zeytinyağı ihracatımız çok artar. Kota, Türk ürünlerinin AB ülkelerine girişinde haksız rekabet oluşturuyor” dedi.

Milas İlçe Tarım Müdürü Ali Parlu, Alkmene Zeytincilik A.Ş. Yöneticisi Gökhan Yıldırım’ı başarısı nedeniyle kutlayarak zeytincilik ve zeytinyağı üretiminde İlçe Müdürlüğü olarak her zaman destek vereceklerini ve yardımcı olacaklarını ifade etti.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de Milas zeytinyağının Milas adıyla Almanya’daki süpermarketlerin raflarında yer almasından gurur duyduğunu ifade etti. Reşit Özer “Biz en başından beri Milas memecik zeytinyağının kalitesine, lezzetine güvendik. Güvenimiz boşa çıkmadı. Hem Türkiye’den hem de AB’den coğrafi işaret almayı başardık. AB coğrafi işareti, Milas zeytinyağının hem Avrupa’da hem de dünyada bilinirliğini çok arttırdı. Buna paralel olarak da ihracatımız artmaya başladı. Zeytinyağı üreticilerimize birçok ülkeden talepler geliyor. Sizin Milas zeytinyağını Almanya’nın raflarına sokmuş olmanız çok büyük bir başarı. Bu durum bizim için de bir gurur kaynağı. Sizi kutluyorum. Başarılar diliyoruz. Gerek üretim, gerek pazarlama, gerekse ihracat süreçlerinizde MİTSO olarak elimizden gelen desteği vermeye hazırız” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.