Bodrum Gündem

Milaslı Romanların istekleri için ilgili Bakanlardan söz aldı

Milaslı Romanların istekleri için ilgili Bakanlardan söz aldı

AK Parti Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir, 8 Nisan Romanlar Günü’ne özel düzenlenen iftar programında yüzlerce Roman vatandaşıyla bir araya geldi…

Bodrum Gündem Haber

AK Parti Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir, 8 Nisan Romanlar Günü dolayısıyla müzisyenleriyle ünlü Milas’a bağlı Küçük Dibekdere Mahallesi’nde düzenlenen iftar programına katıldı.

Yoğun bir katılımın gerçekleştiği programda Roman vatandaşlara seslenen Milletvekili Demir, mahalle halkının isteklerini de ilgili Bakanlarla görüşerek gerçekleştirme sözü verdi.

Burada yaptığı konuşmada Romanların sadece Türkiye’nin değil, dünyanın bir rengi olduğunu ifade eden Demir; “Siz Romanlar, yaşadığınız her ülkede toplumun renkli bir parçasını oluşturuyorsunuz. Ülkemiz coğrafyası da, tarih boyunca Romanlar ve Roman kültürünün gelişimi açısından önemli bir yere sahip olmuştur. Kendilerine özgü yaşamları, zengin kültürleriyle toplumumuza katkılar sağlamıştır.” diye konuştu.

Hükümetin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde yaptığı çalışmalarla Romanlara yönelik ayrımcılık olarak nitelendirilebilecek mevzuat düzenlemeleri yapıldığına işaret eden Demir, “Sizler için birçok hizmeti yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Sizi, siz yapan şeyleri asla kaybetmeyin. Ben iktidarımla beraber milletvekili olarak yanınızdayım…” diyerek vatandaşların Ramazanlarını tebrik etti.

İftar programında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u telefonla arayan Demir, Roman vatandaşların talepleriyle ilgili sözler aldı.

Program, toplu duanın ardından son buldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.