Bodrum Gündem

Kalitenin Adıydı Mehmet Ergönül

Çiçek kurumuş dalda,
Ağu lezzeti balda,
Bir arpa boyu yolda,
Yıllardır koşuyorum.”
 Mehmet Ergönül

Geceleri uykum kaçtığında ya da yatağımda uyuyamadığımda bilgisayarımı açar, beni mıknatıslayan yazımı ya da şiirimi yazmaya çalışırım. Bu da öyle oldu, diyebilirim.

Şair, ressam ve gönül insanı Mehmet Ergönül’ü tanıma olanağım olduğu için mutluyum! Ne ki o güzel insan şimdilerde dünyamızda değil… İki yıl kadar önce aramızdan ayrıldığını hemşerisi,  on parmağında on marifeti olan Ahmet Samur’dan öğrendim ve üzüldüm! Nerede mi? Samur’un Bakırköy’deki müze görünümlü bürosunda…

Eve gelince adıma imzalamış olduğu Seher Yeli ile Mevlana Divan-ı Kebir adlı yapıtlarını kitaplığımdan alıp baktıkça baktım. Uzun süre düşündüm.

Ergönül’ün Seher Yeli kitabındaki bir şiirinin başlığı “Ağın Hasreti” inden işte iki dörtlük: Adını kuşlara sorup beklesem / Ateşi yeniden yakan olur mu? / Bir güzel kokusun, bir demet çiçek / Seni saçlarına takan olur mu? / Issız bir yoldayım elimde küze / Bekle geleceğim belki bu güze / Bin yıl usanmadan bir nazlı yüze / Ben gibi sabırla bakan olur mu?

Yazar Hüseyin Başdoğan, Kasım-Aralık 2013 tarihli Ağın Düşün ve Sanat Dergisindeki yazısına şunları nakışlamış: “ Muhsin Durucan, Ergönül’ün Sümerbank’tan arkadaşı, Mevlana Divan-ı Kebir’den Seçmeler kitabını, Ergönül, Muhsin Durucan’a imzalamış.

Durucan, şöyle diyor: ‘Kısa süre Sümerbank’ta da görev yaptım. Güzel insanlar tanıdım! Onlardan birisi Mehmet Ergönül oldu. O yıllarda düzenli yayımlanan ve yazara ödemede bulunan Sümerbank Dergisi’nde yazılarım yayınlanırdı. Ankara’ya yolum düştükçe kendisini ziyarete giderdim. Çayımı getirtirdi ve ayrılırken bir yere imzamı alıp elime bir zarf tutuştururdu.

O yıllardan başlayan dostluğumuz, İstanbul’da canlandı. Özveride bulunarak kitaplarıma kapak yaptığım özgün resimlerinden verdi. İstanbul şiir Arkanızda olumlu anılar kaldıysa nemutlu! ortamlarında bir arada olduk. Kim zaman Kadıköy’de buluşup söyleştik. Geçtiğimiz günlerde Kadıköy’de Sümko Evleri’ne uğradım ve Site Lokalinde buluşup söyleştik. Yayımlanacak olan iki kitabım için resimlerinden aldım. Aya Kitap Yayınları arasında 2011’de yayımlanan “Mevlana Divan-ı Kebir’den Seçmeler” adlı başarıyla şiirleştirdiği, kaliteli kâğıda basılmış olan 200 sayfalık kitabını imzalayarak uzattı. Mutlu oldum! O güzel ve işlek yazısıyla adıma imzaladığı şu sözcükleri okuyunca mutluluğum daha da arttı! İşte o sözcükler: “Çok Sevgili Kardeşim, Kadim dostum, şair ve yazar Muhsin Durucan’a saygılarımla…30.11.2011 imza

Üç günlük dünya işte bu… Ardınızda olumlu izler bıraktıysanız ne mutlu! Araştırırken bulduğum üstteki yazı onunla dostluğumuza ve sevecenliğine dönüş yaptı. Aramızda karşılıklı saygı ve sevgi bağı oldu. Bakışı, yaklaşımı şimdilerde gözlerimin önünde… Yakınlarına baş sağlığı dilerim. Işıklar içinde uyu kaliteye ad olan Mehmet Ergönül Ağabey!

*

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.