Bodrum Gündem

Fransa da Seçim!

Cumhuriyetçilerin adayı 5% oy toplayamadığı için 15 milyon avronun devlete iadesi gerekiyor.

Muhteşem seçim programı Valérie Pécresse’e Aralık 2021 tarihinde ikinci turda şans tanıdı ancak Sarkozy ve arkadaşları yüzünden kendi partisi seçime birkaç ay kala Valérie’i yalnız bıraktılar ve şimdi bu muhteşem kadın halktan para dileniyor. 15 milyon avro seçim kampanya parasını geri almak isterken kendi cebinden 5 milyon avro harcayan Valérie Pécresse’e gerçekten büyük bir saygı duyuyorum.

Ben zaten programını okumuştum, gayet akıllı, halkın tümünü düşünen, konuları tek tek ele alıp partisine ihanet etmeden hazırladığı program Cumhuriyetçi partinin iki yüzlülüğü yüzünden suya düştü.

Le Figaro gazetesinin anketinde sorduğu 50 soruya cevap verdim ve gazetenin bilgisayarı benim Valérie Pécresse e oy vermem gerektiğini yazdı. Bu sonuçtan son derece memnun olmuştum. Lakin halk fanteziyi seviyor.

Memleketini düşünen, dürüst adayların artık yerleri kalmadı bu yaşadığımız dünyada.

Bir UÇ olmanız şart.

Bugün, 11 Nisan Pazartesi günü yapılan bir ankette halkın %60’ı Marine Le Pen’e karşı cephe almak istemiyor ve bu da Fransa V’nci Cumhuriyetin sonunu getirir. Ama bunu düşünen yok.

Birçok Cumhurbaşkanı ve V’nci Cumhuriyetin meclisinde çoğunluk kazanan sağ parti ile yine iki Cumhurbaşkanı çıkaran Sosyalist parti’nin toplam oyları %7’i bulmadı. Sosyalist partiden François Holland ve François Mitterand ve diğer üç partiden Cumhurbaşkanların partileri tamamen çöktü!

FRANSA DA KADIN OLMAK ÇOK ZOR…

Bir zamanlar Avrupa Birliği başkanı, Fransa sağlık bakanı olan Simon Veil Cumhurbaşkanı aday olmuşu. İlk sondajlarda zirvedeyken, kadını Musevi olduğu için aşağıya indirdiler.

Bugün Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo sadece %1.9oy alabildi.

Evet, bir kadın aday ikinci tura kaldı…

Marine Le Pen hazretleri!

Programın gözükmeyen tarafını hemen yazayım. Musevi ve Müslüman düşmanı, faşist ve ırkçı, programı tamamen popülist çünkü verdiği rakamlar bidon, hiçbir alt yapı yok, basit popülist cümlelerle basit düşünen halkın oylarını alan biri. Babasının birçok siyasi düşüncelerine şahit olmuştum. Yıllar önce galiba 1984 yılı idi, Brüksel de bir restoranda yan masada yemek yiyordu 5-6 kişilik ekibiyle, Allah’ım konuştuklarını duyduğumda tüylerim diken diken olmuştu… 1983 yılında ‘’French Open’’ ı kazanan Fransız tenis şampiyonu olan Yannick Noah siyah tenli olduğu için neredeyse yok edeceklerdi. Sözde yavaş konuşuyorlardı ama biraz da herkesin duyabileceği şekilde – faşistler daima öyle yaparlar, terör işleridir- konuşuyorlardı.

Allah 24 Nisan 2022 tarihinde Fransa’ya yardım etsin eğer Marine Le Pen seçimi kazanırsa, siz o zaman görün genel grevleri, araba yakmaları ve sokak kavgalarını. Halk meclisi dahi çalışamaz hale getirebilir.

10 Nisan’da Londra da Valérie Pécresse’e oy verdim, 24 Nisan’da Macron’a vermeye mecburum.

Le Pen ailesi onlarca yıl ‘’Avrupa Birliğinden çıkalım sloganları’’ attı ama bugün yine popülist bir karar alarak ‘’Avrupa Birliğinden çıkmayacağız’’ diyerek ikiyüzlülüğünü ortaya koydu.

Fransa ateşle oynuyor… Grevler ülkesinde, 7.5 milyon Müslümanın, 2 milyon İspanyol asıllı halkın (Franco zamanında Pirenelerden Fransa ya kaçanlar), 3 milyon Alman asıllı, 1 milyona yakın İngiliz kökenli Bretonların yaşadığı bu ülke eğer faşistlerin eline düşerse kaos meydana gelir.

Umarım halk, ikinci turda oylarını Macron’a verir ve Fransa kaostan kurtulur.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.