Bodrum Gündem

Burs ve Kredileri Öğrencilere Karşı Sopa Olarak Kullanmaya Son Verin!

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak, yurtlarla ilgili eylemlere katıldığı gerekçesiyle bursları ve kredileri kesilen öğrencilerin, burs ve kredilerinin iade edilmesi, bütün burs ve kredilerin arttırılması çağrısında bulundu…

Bodrum Gündem Haber 

Yağmur gibi sürekli gelen zamlarla artan gıda fiyatları, artan kiralar ve yetersiz yurtlar nedeniyle yaptıkları ‘Yurtsuzuz, Barınamıyoruz, Geçinemiyoruz’ eylemlerine katılan çok sayıda üniversite öğrencinin bursu ve kredisi kesildiğine dikkat çeken ve haklarında soruşturmalar başlatılan öğrencilerin sesi olan CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu…

Öğrenciler Meşru Demokratik Eylemler Yapıyor, Suç İşlemiyor…

“Demokratik taleplerini dile getiren öğrenciler, burslarının ve kredilerinin kesilmesiyle susturulmak isteniyor…” diyen Girgin konuşmasını şöyle sürdürdü; “Eyleme katılan öğrencilerin bursu ve kredisini kesen iktidar, bütün öğrencilere parmak sallıyor: ‘Siz de katılırsanız, sizinkini de keserim!’ diyor. Bu kabul edilemez. Bu eylemler suç değil, meşru, anayasal bir hak.  Tek Parti Rejimi, hiçbir alanda hukuka riayet etmediği gibi, konu gençlerin muhalefeti olunca da etmiyor. Ancak biliyoruz ki, üniversiteler sorgulamanın, eleştirmenin mekânıdır. Öğrencilerin demokratik tepkilerde bulunması da doğaldır…”  

Sorun Sosyal Devlete Yaraşır Bir Yurt Sistemi Olmaması…

Asıl sorunun, öğrencilerin insanca barınabileceği, sosyal devlete yaraşır bir yurt sisteminin olmaması olduğuna vurgu yapan Girgin; “Bütçenin öğrencilerimizin sorunlarını çözmeye odaklanmaması. İktidarın önceliği gençler olsa, var olan yurtları iyileştirmek de, yeni yurtlar yapmak da çok zor değil. Ülkemizin bunun için yeterli kaynağı var…” dedi.

Kredi Ve Burslar İnsanca Yaşayacak Bir Seviyeye Çıkarılmalı…

Bursları ve kredileri kesilen öğrenciler ile konuştuklarında taleplerinin son derece makul talepler olduğunu söyleyen Girgin sözlerini şu şekilde tamamladı; “Öğrencilerimiz ‘’Bizim için 800 lira büyük bir para, buna ihtiyacımız var’’ diyor. Bursların ve kredilerin öğrencilere karşı sopa olarak kullanılmasına son verilmesi gerekiyor. Kalacak bir yurt bulamadığı için, geçim derdiği yaşadığı için seslerini yükselten üniversite öğrencilerinin kesilen bursları ve kredileri hemen iade edilmelidir. Ayrıca burs ve kredilerini arttırmak, öğrencinin ve ailesinin bütçesine destek olmaktır. Önemli bir sosyal politikadır. Bütün öğrencilerimizin kredileri ve bursları insanca yaşayacak bir seviyeye çıkarılmalıdır…”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.