Bodrum Gündem

Kaçak kazı yapan 6 kişi kıskıvrak yakalandı

Kaçak kazı yapan 6 kişi kıskıvrak yakalandı

Operasyonda patlayıcı maddeler de dahil olmak üzere, kaçak kazıda kullanılan bir çok alet ve edevat bulundu. 6 kişi de suçüstü yakalandı…

Bodrum Gündem Haber

MUĞLA İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı Marmaris Grup Amirliği ekipleri tarafından yapılan çalışmada Marmaris ilçesi Çamdibi Mahallesi Asartepe Fiskos Antik kenti olarak bilinen bölgede kaçak kazı yapıldığı bilgisine ulaşıldı.

Yapılan araştırma sonucu; 1 adet el dedektörü ve kazıda kullanılan çok sayıda kazma kürek murç vb alet edevat ayrıca kazı alanında patlatılmakta kullanıldığı değerlendirilen; 500 gr. ağırlığında beyaz renkli toz madde, 150 gr. Yeşil renkli tanecikli madde (dumansız barut), 3 adet 1,5 mt. uzunluğunda ucu siyah renkli bant ile bağlanmış elektrik kablosu bulunan düzenek bulundu.

Gerçekleştirilen operasyonda G.Y., E.K., O.Y., N.K., C.Y., İ.B., isimli şahıslar suç üstü yakalandı. Yakalanan 6 şüpheli şahıslara *2863 SKM suçu kapsamında işlem yapıldı.

2863 SKM nedir?

2863 sayılı Kanunda, taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına yönelik olarak proje üreten meslek mensuplarının görevlerini gereği gibi yerine getirmemesi durumunda, belli süreyle, taşınmaz kültür varlıklarını konu alan mesleki faaliyetlerden men cezası verilebileceği hükme bağlanmıştır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.