Bodrum Gündem

Akdeniz Foklarını korumak için harekete geçtiler

Akdeniz Foklarını korumak için harekete geçtiler

 

TED Bodrum Koleji öğrencileri, Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği (IUCN)’nin nesli tükenme tehlikesi altında olan türlerin kırmızı listesinde bulunan Akdeniz foklarının korunması için uluslararası bir proje üzerinde çalışıyor.

Bodrum Gündem Haber

WWF (Dünya Doğa Koruma Vakfı) Doğa Öncüleri Gençlik Programı kapsamında, Yaban Hayatı Koruyucuları kategorisi altında projeye katılım gösteren öğrenciler, Akdeniz foklarının kritik derecede nesli tükenme tehlikesi altında olmasının önüne geçmek adına okul içi ve okul dışı çalışmalarda bulunuyor.

Öğrenciler, Akdeniz foklarının Bodrum kıyılarındaki yaşam alanlarının güvenliğini sağlamak, bu fokların neslinin tükenme tehlikesi altında olmasının önüne geçmek, fok dostu kıyılar yaratılması ve bu kıyıları bu güzel canlılar ile paylaşabileceğinin mesajını vermek için ulusal/yerel bazda çalışmalarına devam ediyor.

Bu kapsamda öğrenciler düzenli olarak sahil temizliği yapıyor, projeleri konusunda farkındalık yaratmak amacıyla bilgilendirmelerde bulunuyorlar.

Öğrenciler ayrıca daha fazla kişiye ulaşmak amacıyla Proje Danışman Öğretmenleri Sinem Bakkaoğlu öncülüğünde Akdeniz foklarının güvenliği ve neslinin devamı için bir adım daha atarak change.org’ta kampanya başlattı.

Bundan sonraki süreçte Bodrum’daki balıkçılar ve dalgıçlarla buluşarak çalışmalarına devam edecek olan öğrenciler Chalki adasındaki ortak okul ile de online görüşmeler yaparak iyi uygulamaları Bodrum’daki yetkililerle de paylaşacaklar.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.