Bodrum Gündem

12 otel zincirinin 8’i kafes yumurtasını terk ediyor

12 otel zincirinin 8’i kafes yumurtasını terk ediyor
18.04.2022
0
A+
A-

En büyük otel zincirlerinden hangileri, tüketicilerin taleplerini dikkate alarak hayvan refahını gözetmeye başladı? Hangi oteller kafes yumurtası servis etmeye devam ederek sektördeki hayvan refahı standartlarının gerisinde kalıyor? İşte bu soruların yanıtı; Çiftlik Hayvanlarını Koruma Derneği’nin düzenlediği lansmanda verilecek…

Bodrum Gündem Haber

Her yıl dünyada milyarlarca tavuk, yumurta verimini artırmak için bir A4 kağıdından daha küçük bir alana hapsediliyor ve ömrü boyunca kafesten hiç çıkarılmıyor. Türkiye’de ise yumurta için yetiştirilen 120 milyon tavuktan 100 milyon tanesi kafeslerde eziyet görüyor.

Tavukları kafes cehenneminden kurtarmak üzere çalışmalar yürüten Kafessiz Türkiye, hangi otellerin kafes yumurtasını mutfaklarından çıkarma sözü verdiğine yönelik bir rapor hazırladı. Otel ve konaklama sektörü, yumurta tüketiminin en fazla olduğu alanlardan biri. Türkiye’de şube ve oda sayısına göre en büyük 12 otel zincirinin 8’i kafes yumurtasını terk ediyor. Kafessiz yumurta kullanımı, otelcilik sektöründeki yeni asgari standart haline geliyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.