Bodrum Gündem

Doğu Çankaya Resim Sergisi

Doğu Çankaya Ada Deniz Sonbahar Yeryüzü adını verdiği resim sergisi Nisan sonuna kadar Marina Yacth Club Meroez Art’ta sanatseverleri bekliyor.

Bodrum Gündem Haber

Bach: Golberg Varyasyonlarına yanıt figürlerinin de içinde bulunduğu seri resimler, Yeryüzü Serisi, Bodrum Sonbahar-Kış Serisi olmak üzere dört bölümden oluşan resim sergisi Nisan sonuna kadar Marina Yacth Club Meroez Art’ta Bodrumlu sanatseverlerin beğenisine sundu.

Ressam ve heykel sanatçı olan Doğu Çankaya İstanbul Moda’da bir atölyesi bulunur ancak yılın büyük bölümünde Bodrum’da yaşar ve çalışır.

2010’ların ortalarından bu yana, kurucularından ve daimi destekçilerinden biri olduğu bağımsız sanat inisiyatifi halka sanat projesi ile sergiler yapmakla birlikte yurt içi ve yurt dışında seçtiği özel galeri, bağımsız mekân ve uluslararası çağdaş sanat organizasyonlarının solo ve grup sergilerinde de yer alıyor.

KargART İstanbul (2000 – 2006), Kadıköy İDO Sanat Galerisi (2009), Teşvikiye GaleriMiz İstanbul (2012 – 2013), Dibeklihan Bodrum (2013), Bonnafont Gallery San Francisco (2012 – 2015), Trafo Bodrum (2016), DEPO İstanbul (2016) ve Contemporary İstanbul Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı (2014 – 2020) katıldığı sergilerden bazılarıdır.

İpek Çankaya ile beraber yüzyıllık bir taş ev ve bahçesinden dönüştürdükleri sanat üretim, düşünme ve araştırma alanı Art Halicarnassus’un içinde üretimlerini sürdüren Doğu Çankaya aynı zamanda Su Altı Hastalıkları ve Hiperbarik Tıp Uzmanıdır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.