Bodrum Gündem

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

 

Muğla Valisi Orhan Tavlı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama mesajı yayınladı.

Bodrum Gündem Haber

Muğla Valisi Orhan Tavlı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama mesajı ;

Bağımsızlığımızın ve milli egemenliğimizin en önemli sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 102. Yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi Muğla’mızda da büyük bir coşku ve heyecanla kutluyoruz.

23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması, Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğindeki İstiklal Mücadelesinde dönüm noktası olmuştur. 23 Nisan’da ortaya çıkan irade, büyük bir kahramanlık ve kararlılıkla vatan topraklarını işgalden kurtararak zafere ulaşmış ve Cumhuriyetimizi ilan etmiştir. ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ şiarıyla kurulan Meclisimiz, tam bağımsızlık konusundaki azim ve kararlığını tüm dünyaya göstermiştir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı gün geleceğimizin teminatı çocuklarımıza bayram olarak armağan edilmiştir. Tarihimizi şekillendiren bu anlamlı günün çocuklarımıza bayram olarak armağan edilmesi geleceğimizin onların ellerinde şekilleneceğine olan inancın bir göstergesidir.

Ülkemizin geleceği, milletimizin en değerli varlıkları sevgili çocuklar, sizler barışın, birliğin, sevginin, umudun ve kardeşliğin temsilcileri, aydınlık yarınlarımızın güvencesisiniz. 23 Nisan 1920 ruhunu, kardeşlik, birlik ve beraberlikle yoğurulan mücadele azmini çok iyi anlamalısınız. Sizlere daha güçlü, daha adil ve gurur duyacağınız bir Türkiye bırakmak için var gücümüzle çalışıyoruz. İnanıyorum ki, sizlere sunulan imkanları en iyi şekilde değerlendirecek, tarihinizden aldığınız güç ve ilhamla büyük başarılara imza atacaksınız. Sizlere güveniyoruz.

Bu duygularla, 23 Nisan’ı çocuklara bayram olarak armağan eden başta Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk Başkanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşını sevk ve idare eden ilk Meclis’teki tüm milletvekillerini, vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimiz ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmetle, minnetle, saygıyla yâd ediyorum. Milletimizin ve tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.