Bodrum Gündem

Eşen Anadolu Lisesi Şehitleri Anma Konseri

Eşen Anadolu Lisesi Şehitleri Anma Konseri
22.04.2022
0
A+
A-

Muğla Seydikemer Eşen Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen Şehitleri Anma Konseri yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Bodrum Gündem Haber
Okul velilerine ve halka açık olan konsere Seydikemer ilçe protokolü de geniş katılım gösterdi.  Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker’in, Seydikemer Belediye Başkan Vekili Harun Hıra’nın, İlçe Jandarma Komutanı Sadık Çetin’in,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferah San’ın, Ziraat Odası Başkanı Muhsin Gümüş’ün, Eşen Jandarma Karakol Komutanı Hakan Tur’un, Seydikemer Belediyesi Özel Kalem Müdürü Hasan Çetin’in ve Belediye birim çalışanlarının, Seydikemer Anadolu Lisesi ve Seydikemer Şehit Alper Seven İmam Hatip Lisesi Müdürlerinin, çevre mahalle muhtarlarının, Seydikemer Postası Gazetesi Mensubu Zekeriya Şahin’in katıldığı konsere çok sayıda şehit ailesi de katılım gösterdi.

Eşen Mahallesi’nden Şehit Adnan Ergen’in, Alaçat Mahallesi’nden Şehit Adem Şimşek’in, Fethiye’den Şehit Süleyman Yasin Ağır’ın ve Şehit Polis Özgür Gümüş’ün ailelerinin de katıldığı konserde, öğrenciler şehit ailelerini ve ilçe protokolünü çiçeklerle karşıladı.
Eşen Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan konser, şehitlerin ve tüm kahramanların manevi huzurunda 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Bölgenin şehitlerinin, Ömer Halisdemir gibi 15 Temmuz şehitlerin isimlerinin anıldığı programda, PKK terör örgütüne karşı Irak’ın kuzeyinde yürütülmekte olan Pençe Kilit Harekâtı sırasında şehit olan Üsteğmen Ömer Delibaş ve Teğmen Kaan Kanlıkuyu da unutulmayarak bu harekâtta mücadelede eden kahramanlara selam gönderildi ve başarılar dilendi. Hem solo hem de koro halinde şehitlik ve kahramanlık türkülerinin söylendiği konser sırasında öğrenciler tarafından bir zeybek halk oyunları gösterisi de sergilendi.
Konser bitiminde Kaymakam Yıldız Büyüker önderliğindeki protokol üyeleri ve şehit aileleri, konserde emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederek öğretmen ve öğrencilerle birlikte fotoğraf çekip sohbet gerçekleştirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.