Bodrum Gündem

Yangınlar için hala alınan bir tedbir yok

Yangınlar için hala alınan bir tedbir yok
22.04.2022
0
A+
A-

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay ve CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde geçen sene yanan hektarlarca ormanlık arazide incelemelerde bulundu.

Bodrum Gündem Haber

Konuya ilişkin açıklama yapan CHP’li vekiller, geçen sene yurdun her yanında çıkan yangınların içlerini yaktığını belirterek, bu yıl aynı acıyı yaşamamak için bir an önce tedbirlerin alınması konusunda yetkilileri uyardı.

Hala Yangınla Mücadele İçin Hava Filomuz Yok…

Dünyanın cenneti, Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde geçen yaz yangınlarla boğuştukları ve büyük bir mücadele verdikleri alanda olduklarını ifade eden CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, “Geçen yıl ülkemizin her yanında ortaya yangınlardan sonra 1 yıl dolmak üzere. O yangınlarda da çok söyledik; gerekli tedbirleri önceden almıyorsunuz, hava filomuz yok demiştik. Zamanında müdahale edilmediği için binlerce hektar alanımız yandı, Antalya’da, Mersin’de, Adana’da, Muğla’da yandı. Bodrum’dan, Menteşe’den, Milas’tan Köyceğiz’e binlerce hektarlık alan yandı. O zaman da söylemiştik, Türkiye Cumhuriyeti güçlüdür ve bir hava filosu olmak zorundadır diye söylemiştik. Aradan bir yıl geçti ama bizim hala bir hava filomuz, helikopterimiz, uçağımız yok. Defalarca açıklamalar yapılıyor, helikopter kiralama ihalesinden bahsediliyor, uçak ihalesinden bahsediliyor ama yine geç kalıyoruz” dedi.

Bir An Önce İhaleler Yapılmalı…

Daha bu hafta sonu bodrumda yine binlerce dönümlük alanın yandığını belirten CHP’li Erbay, “Ormanlarımız, helikopterimiz olmadığı için, erken müdahale edemediğimiz için yandı. O yüzden bir an önce eksikliklerin giderilmesi için CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’la buradayız. Bir an önce bu ihalelerin yapılmasını talep ediyoruz. Yapılan kesimlerle ilgili de çok ciddi duyumlar alıyoruz. Buradan yetkilileri uyarıyoruz. Ormanlar yandığı için zaten içimiz yandı. Şimdi de kesimlerle ilgili yapılan ciddi usulsüzlüklerle ilgili pis kokular alıyoruz. Bunun yakından takipçisi olacağız” sözlerini dile getirdi.

Pazarlık Usulü 21/B Maddesini Kullanacaksanız Burada Kullanın…

Geçtiğimiz yıl Marmaris, Muğla, Adana, Mersin, Antalya’daki ormanlarla birlikte canlarının da yandığını ifade eden CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Yaz geliyor, Allah göstermesin yine yangınlar başlayacak. Peki, ne gibi tedbirler alınmış? Hiçbir tedbir yok. Hala helikopterimiz yok, hala yangın söndürme uçağımız yok. Bu Kamu İhale Kanunu’nun 21/b maddesini yani olağanüstü hallerde, felaketlerde yani doğal afetlerde ivedilikle çözülmesi gereken olaylarda kullanılması gereken maddeyi siz doğru dürüst kullanmıyorsunuz. Siz bu maddeyi yangın uçağı ve yangın helikopteri dışında her şeyde kullandınız; Osmangazi Köprüsü’nde kullandınız, tren yolu ihalelerinde kullandınız, otoyol ihalelerinde kullandınız. Keşke bir de helikopter, uçak alıverseydiniz. Buradan uyarıyoruz, Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül ayında çok geç kalabiliriz. Ormanlarımız yanmasın, hemen müdahale edebilelim. Bu yüzden de helikopter ve uçak şart. Eğer bu pazarlık usulü 21/b maddesini kullanacaksanız burada kullanın!”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.