Bodrum Gündem

Marmaris’te uluslararası örnek dayanışma

Marmaris’te uluslararası örnek dayanışma
24.04.2022
0
A+
A-

Marmaris’te Üretici Türk ve Ukrayna Kadınları, Barış için Bir araya Geldiler.

Bodrum Gündem Haber

Marmaris’te iki yıl önce kurulan Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi (MAKKO)  ile Marmaris’te yerleşik yaşayan Ukraynalılar’ın bir araya geldiği Ukrayna Kültür ve Dayanışma Derneği;  Ukrayna’da haala devam eden savaşa karşı, “Savaşa Karşı Barış Dayanışması” anlaşması yaptılar.
MAKKO Yönetim Kurulu Başkanı İlkay Gözen’in daveti üzerine, MAKKO’yu ziyaret eden Ukrayna Kültür ve Dayanışma Derneği Sözcüsü Svitlana Borovska ve Yönetim kurulu Üyesi Olena Ayar, MAKKO ‘nun kendilerine hazırladığı sürpriz hediyeleri görünce ve birlikte yapabilecekleri projeleri duyunca, duygusal anlar yaşadılar.
Ziyarette MAKKO Yönetim Kurulu Başkanı İlkay Gözen; Ukrayna’daki savaşın bitmesi dileklerini ilettiği açıklamasında; Marmaris kadınları olarak, “Onlara sürpriz hediyeler hazırladık ve önümüzdeki günlerde hem iş istihdamı sağlamak istiyoruz hem de workshoplarla hem çocuklara, hem de yetişkinlere üretici eğitimler vermek istiyoruz.” dedi.

Ukrayna Bayraklı Sürpriz Hediye Ve Ortak Proje
MAKKO’nun ilk sürprizi; Ukrayna bayrak renkleriyle işlenmiş hediyelik aksesuarlar oldu. MAKKO üyesi Saniye Yavuz Tuğut’un el emeğiyle ürettiği iplik örme saksılıklar ve ahşap baskılı, el işi örgü desenli alışveriş çantaları, konuk Ukraynalılar için hem hoş bir sürpriz hem de sosyal dayanışmaya örnek bir sembol oldu. Saniye Yavuz Tuğut; Ukraynalı çocuklara hem moral olacak,  hem de motive edecek eğitimlerle, bez üstüne ahşap baskı uygulamaları yapabileceklerini önerdi.
Savaşın Hüznünde Bir Tatlı Tebessüm
MAKKO’nun bu samimi ev sahipliğinde oldukça duygusal anlar yaşanırken Ukrayna Kültür ve Dayanışma Derneği Sözcüsü Svitlana Borovska göz yaşlarını gizleyemediği açıklamasında; “Bugün savaş devam etmesine rağmen gözlerim güldü. Burada çok güzel hanımlarla tanıştım çünkü. Bir yanda savaş üzüntümüz var ama buraya gelince gözlerimiz mutluluktan doldu. Çok güzel şeyler var. İşbirliği yapmak istediğiniz için çok teşekkür ediyoruz. Bize sunduğunuz bu ürünleri kermeslerde satacağız ve bunlar Ukrayna’ya destek olarak gidecek.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.