Bodrum Gündem

Gezi Kararı, Milas’ta Protesto Edildi

Gezi Kararı, Milas’ta Protesto Edildi

Gezi Kararı; Atapark’ta Milas Demokrasi ve Dayanışma Plâtformu tarafından protesto edildi.

Bodrum Gündem Haber

Bundan 9 yıl önce, Gezi parkının ağaçlarının katledilerek alanın beton ve inşaat şirketlerine peşkeş çekilmesine karşı başlayan ve polis şiddetine ve iktidarın faşist ve gerici uygulamalarına karşı tüm ülkede onurlu bir direnişe dönüşen Gezi eylemleri, 9 yıl sonra bugün artık bir hükumet aygıtına dönüşen yargı eliyle mahkûm edilmeye çalışılıyor.

Hukuksuz Gezi kararı, Atapark’ta Milas Demokrasi ve Dayanışma Plâtformu tarafından protesto edildi. Ortak basın açıklamasına; HDK, HDP, TİP, EMEP, SOL PARTİ, YEŞİL SOL PARTİ, SES, EĞİTİM SEN, TKP, SYKP, TÜM BEL SEN, EMEKLİ SEN ve MİLAS 78’LİLER katıldı.

Açıklama Şevket Aktaş tarafından okundu.

Açıklama şöyle:

“Bundan 9 yıl önce, Gezi parkının ağaçlarının katledilerek alanın beton ve inşaat şirketlerine peşkeş çekilmesine karşı başlayan ve polis şiddetine ve iktidarın faşist ve gerici uygulamalarına karşı tüm ülkede onurlu bir direnişe dönüşen Gezi eylemleri, 9 yıl sonra bugün artık bir hükumet aygıtına dönüşen yargı eliyle mahkûm edilmeye çalışılıyor.

Tarih önünde açıkça ve net bir biçimde ifade edelim. Gezi eylemleri hakkında dün AKP yargısı eliyle verilen kararlar bizim nezdimizde hükümsüzdür. Bu karar halkın gücünden ve iradesinden korkan AKP’nin yargı eliyle halkı sindirmeye çalışması ve halka sopa sallamasıdır. Bizler de bugün burada var gücümüzle haykırıyoruz: korkmuyoruz, biat etmiyoruz, Gezi ruhuna sonuna kadar sahip çıkıyor, bir adım bile geri atmıyoruz.

Gezi bu ülkenin yüz akıdır. Bu ülkenin yurttaşlarının, gençlerinin, kadınlarının,  emekçilerinin aydınlık bir ülkede kardeşçe, hakça, eşit bir biçimde yaşama arzusudur. Gezi ağaçların, parkların, mahallelerin, meydanların, tohumun, ormanın, sahillerin, köylerin ve kentlerin halkın malı olduğunun ilanı ve direnişidir.

Gezi bizim için çocuk yaşta bizden koparılan Berkin’dir, Ethem’dir, Ahmet Atakan’dır, ara sokaklarda dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’dır. Abdullah Cömerttir, Hasan Ferit Gedik’tir, Mehmet Ayvalıtaş’tır, Medeni Yıldırım’dır.

Onların katillerinin henüz yargılanmadığını unutmadık, unutmayacağız. Geziye sahip çıkmak bizim Gezi’de kaybettiklerimize de borcumuzdur.

AKP’nin ülkeyi sürüklemek istediği karanlığa karşı tıpkı Gezi’de olduğu gibi bugün de direnmeye, boyun eğmemeye, toprağımıza, parklarımıza, ormanlarımıza sahip çıkmaya memleketin her karış toprağında devam edeceğiz. Bu daha başlangıç, mücadeleye devam diyoruz. Bugünün bu hukuk faciası niteliğinde kararlarına imza atanlar ve onların arkasındaki iktidar halk önünde hesap verene kadar mücadelemizi sürdüreceğimizi halkımızın, tarihin ve Gezi’de kaybettiklerimizin hatıralarının önünde bir kez daha haykırıyoruz.

Gezi Halktır, Halk Yargılanamaz.”

Kaynak: https://haberveinsan.com/gezi-karari-milas-ta-protesto-edildi/2521/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.