Bodrum Gündem

Halatlarla yamaca fidan dikildi

Halatlarla yamaca fidan dikildi
29.04.2022
0
A+
A-

Geçtiğimiz yaz yaşanan yangında 13 bin 650 hektar orman alanı yanan Marmaris’te yeniden ağaçlandırma çalışmaları devam ediyor. Marmaris Belediyesi de bu çalışma kapsamında dik yamaçlarda fidan dikti.

Bodrum Gündem Haber

Marmaris’te geçtiğimiz yaz meydana gelen orman yangınında bitki örtüsünü kaybeden yerlerde aşırı yağışlar da seller ve toprak kaymalarına yol açmıştı. Marmaris – İçmeler yolu üzerinde meydana gelen erozyon sonucunda istinat duvarı çökmüş ve dik bir yamaç oluşmuştu.

Marmaris Belediyesi bu yamaca Marmaris Ağaçlandırma ve Doğa Koruma Derneği ile birlikte fidan dikimi gerçekleştirdi. Normal yollardan fidan dikiminin zor olduğu yaklaşık 1000 metrekarelik alana bellerine halat bağlayarak çıkan ve aynı zamanda AKUT üyesi de olan belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışanları 30 adet Japon soforası fidanı dikti.

Japon Sofarası Türü Fidan Dikildi…

Halatların bir ucunu üst kısımlardaki ağaçlara bağlayan ve aşağı sarkan iki AKUT gönüllüsü belediye çalışanı fidanların dikileceği alanları kazmalarla kazdı. Ardından fidanları diken gönüllüler kucaklarında taşıdıkları damacanalarla fidanlara can suyunu verdi. Akasya türü ağaçlardan olan Japon soforasının çok hızlı büyüdüğünü, kök yapısıyla toprağa sıkı sıkı tutunduğunu belirten belediye yetkilileri Temmuz – Ağustos’ta açan krem rengi çiçeklerin de arılar için polen deposu olduğunu ifade etti.

Kaybettiklerimizin Yerine Büyüyecekler…

Yangın ardından da seller nedeniyle doğanın dokusunda kayıplar yaşandığını söyleyen Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “Yanan alanları tekrar yeşillendirmek için elbirliğiyle çalışmalara devam ediyoruz. Bugün de Marmaris Ağaçlandırma ve Doğa Koruma Derneği ile birlikte heyelan meydana gelen alanda fidan dikimi yaptık. Kaybettiğimiz her ağacın yerine yenisi büyüyene kadar var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.