Bodrum Gündem

Karma Resim Sergisi 30 Nisan’da Osmanlı Tersanesinde

Karma Resim Sergisi 30 Nisan’da Osmanlı Tersanesinde

Milta Bodrum Marina Osmanlı Tersanesi Kaymakamlık Sanat Galerisi 30 Nisan’da Nurhayat Arıkan’ın “insanlar” isimli, Tayfun Yaman’ın “Hayatın Renkleri” isimli kişisel seramik sergilerine ev sahipliği yapılıyor. 30 Nisan’da Osmanlı Tersanesi Kaymakamlık Sanat Galerisinde açılışı gerçekleşecek olan karma sergi 10 Mayıs’a kadar ziyarete açık olacak.  

Bodrum Gündem Haber

Milta Bodrum Marina – Osmanlı Tersanesi Kaymakamlık Sanat Galerisi, 30 Nisan – 10 Mayıs 2022 tarihleri arasında Nurhayat Arıkan’ın “İnsanlar” isimli kişisel seramik sergisine ev sahipliği yapıyor. Sanatçının eserlerinin ilk kez izleyici ile buluşacağı sergi, “insanın kumaşıdır çamur” duygusuyla 35 yıl kumaşa yaşam verdikten sonra öz’e dokunuşunu simgeliyor.

Tu-haf Art ile başlayan sanat yolculuğuna Kyron5 ile devam eden Nurhayat Arıkan, kendi ifadesi ile 30 + 5 yıl kumaşa yaşam verdikten sonra hayatın bloke olduğu pandemi sürecinde çamurun gizemiyle tanışıyor. Her dokunuş sıra dışı şekillere bürünürken parmak izi kumaş gibi sarıyor çamuru.

“Her insanın yaraları vardır, kimi bilir kimi bilmez” diyen Arıkan, ‘ilhamını kendi yaralarını iyileştirmek için uğraşırken başkalarına da şifa olan’ yaralı şifacı Kyron’dan alarak çamuru adeta bir kumaş gibi şekillendirdi.

“İnsanlar” sergisi “insanın kumaşının özü çamurdur” mottosu ile bizleri öncelikle içimize bakmamızı hatırlatan bir yolculuğa çıkarıyor.

Tayfun Yaman “Hayatın Renkleri” kişisel sergisi için “Çocukluk döneminde görülen zihinsel- duygusal- davranış problemleri genellikle sosyo-kültürel çevrenin ve ailenin etkisi sonucu görülmektedir. Çocuk gözlemlediği anne ve baba ile duygu gelişimi sağlar ve onların davranışlarını taklit eder. Ailede ayna görevi görür. Bu sebeple ebeveynler çocukları ile iletişim halinde iken ya da onların çevresinde iken yaptıkları her şey olumlu ya da olumsuz bir etkene dönüşebilmektedir. Aynı zamanda çocuğa yansıtılan problem ve davranış biçimleri hayatı boyunca onu etkileyen olumlu ve olumsuz faktörlerdir. Çocuk ailede ya da çevrede gözlemlediği davranış biçimlerine bürünmektedir. Bir çocuğu yetiştirirken sevgi ve şefkat göstermek gerekir. Çocuklar hayatın neşesidir. Hayatımıza renk katan çocuklarımızı geleceğin güçlü karakterlere sahip yetişkinleri olabilmeleri için hayata bizde renk verenlerden olmalıyız.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.