Bodrum Gündem

Haykırış / Duygusal Mutluluk

–Sanatın ilgi gördüğü toplumlarda tüm olumsuzluklar azalır.
— Edinilirse okuma uğraşı / Yok olur olumsuzluklar ve başı.
–Düşünmek, yaşamaktır.

Anılar, yaşamın acı-tatlı gerçekleridir. / Hiç solmayan gönül çiçekleridir. Haykırış adlı şiir kitabımı güncelleştirerek belli sayıda Egem Matbaasından dijital baskı ortamında çıkardım. Elimin altında bulunması, benim için duygusal mutluluk kaynağı olmaktadır.

Kitabımın sunuş yazısını aktarmayı yeğledim. Buyurunuz içselleştirerek okuyalım.

Sunuş

Sanatçı, şair ve şiir üstüne kimi açıklamalar ya da güzel sözcükler geçti belleğimden… Sanatçı, güzelliklere âşık olur. O, alışmış evrenin dışında yaşar. Güzel bakışlar ya da bakmayışlar esin kaynağıdır onun için. Sanatçı, bir okurdur. Sanatçı bir yazardır. Sanatçı, hiç kimseyle ilgili olumsuzluk düşünmediği gibi karıncayı bile ezemez.

Şair; cenazede düğünde, iyi günde kötü günde, sevinçte üzüntüde, Ağlamıştır, gülmüştür. Şairler; duyduklarını, gördüklerini, yaşadıklarını, sezdiklerini, okuyarak özümsediklerini ilgi duyanlarla bölüşen şiir işçileridir. Duygu uğruna ve sanat adına uğraş verirler.

Şiir; güzel sanatların bir dalıdır. Müzik gibi işitsel (fonetik) sanatlardandır. Bireydeki güçlü duyguların taşmasıdır şiir… Şiirin ülkesi, sonsuzluğun üst yanıdır. Yeryüzünüzdeki tüm güzelliklerde şiir vardır. Çocuklarda dil ustalaşması sağlar. Onların duygu dünyalarına katkıda bulunur. Güzelduyunun (estetik) gelişimini hızlandırır. Yurt, doğa, ulus ve insan sevgisinin oluşmasında etkili olur. Sağlıklı kişilik oluşumuna yardım eder. Yetişkinlere yaşamı sevdirerek yaşama gücü verir. Bireyi tüm olumsuzlukların ötesinde tutar.

Şiirler; yürekten kopan, beyinde oluşan, okura ulaşan ve herkesin kendine görelikler bulacağı (empatik) duygu demetidir. Genişlemekte olan dünyalara duygu zenginliği katma işlevinde olan şiir, göz ardı edilmemelidir. Şiir, insanın ikinci evrenidir. “Dağlar, insanlar ve hatta ölüm bile yorulduysa, şimdi en güzel şiir, barıştır. “Diyor usta yazarımız Yaşar Kemal…

Bu çerçeveden devinimle duyguya dönüş yaparak gözden geçirdiğim şiirlerimi kitaplaştırdım. Haykırış/Duygusal Mutluluk adlı yapıtımda ilginizi çeken dizeleri bulacağınız kanısındayım. Okumalı ve şiir güzelliği günler dilerim.

*

Masaüstü Şiiri

İçten haykırışla bir başka gülüş
Güle sevgi sunar o garip bülbül
Sevgi esirgenmez sıklıkla bölüş
Masamızda kahve, su, kitapla gül

Tarlalarda biten kendi gelenim
Özgün gülüşüyle mutlu edenim
Artar da eksilmez mevcut güvenim
Masamızda kahve, su, kitapla gül

Zaman akadursun kenet elimiz
Yıllara sığar mı ender sevgimiz
Gizemle seyreder hep günlerimiz
Masamızda kahve, su, kitapla gül

Beyinden yüreğe akar alkanım
Durucanca, uğraş uğraş donanım
Güp güp atanımla senden yanayım
Masamızda kahve, su, kitapla gül.

Muhsin Durucan

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.