Bodrum Gündem

Yurdagün Göker’in ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz

Yurdagün Göker’in ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz
30.04.2022
0
A+
A-

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi, 2006 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü ve Sürekli Basın Kartı sahibi karikatürist Yurdagün Göker 29 Nisan 2022 Cuma günü vefat etti.

Bodrum Gündem Haber

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Yurdagün Göker’in ölümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Mesajda şu görüşler yer aldı: “Değerli meslektaşımız karikatürist Yurdagün Göker’i kaybettik. Mesleğimize uzun yıllar başarıyla hizmet veren Yurdagün Göker’in ailesinin, dostlarının ve meslektaşlarının acısını paylaşıyor, başsağlığı ve sabır diliyoruz.”

Göker’in cenazesi 1 Mayıs 2022 Pazar günü öğle namazının ardından Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi’nden alınarak Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Yurdagün Göker Kimdir?

1935 yılında Edirne’de doğdu. Mesleğe 1951 yılında mizah dergisi Karakedi’de karikatür çizerek başladı. Havadis, Son Havadis, Yeni İstanbul, Tercüman, Türkiye gazetelerinde, Hayat ve Ses dergileri ile Bunte, Das Freizeit magazin, Hobby, Horzu, Kicker dergilerinde çizdi. Montreal’de ödül kazandıktan sonra 1965 yılında davet aldığı Almanya’ya gitti. Karikatür ve hikayeleri birçok Alman gazete ve dergilerinde yayınlandı. NASA için 30 dakikalık çizgi film yaptı. 1975 yılında Türkiye’ye döndü. Hayat Yayınları’nda danışman olarak çalışırken Milli Eğitim Bakanlığı Yayımlar Komitesi üyeliğine seçildi ve Bakanlık adına “Yavrutürk” dergisini çıkardı. “Nasrettin Hoca” ve “Nasrettin Hoca’dan Keloğlan’a” adlı çizgi romanları, 13 Keloğlan ve 3 Bora albümü yayınlandı, 400 masal resimledi. Bu arada 12 yıl Beşiktaş takımında basketbol oynadı, kaptanlık ve antrenörlük yaptı. İkisi yurt dışında olmak üzere beş kişisel karikatür sergisi açtı ve sayısız sergiye katıldı. Evli, 2 çocuk babası. Sürekli Basın Kartı taşıyordu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.