Bodrum Gündem

Muğla’da İlk Yangın Helikopteri Göreve Başladı

Muğla’da İlk Yangın Helikopteri Göreve Başladı

Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde orman yangınlarıyla mücadelede görev yapacak ilk yangın söndürme helikopteri Marmaris’te göreve başladı.

Bodrum Gündem Haber

Orman yangınları açısından birinci derece hassas bölgede bulunan Muğla’da havaların ısınmasıyla birlikte orman yangını riski de arttı. Bu anlamda Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde orman yangınlarıyla mücadelede hava gücünü oluşturan helikopterlerin ilki bölgeye gelerek göreve başladı. Marmaris Değirmenyanı’nda konuşlanacak olan yangın söndürme helikopterin mürettebatı 2 pilot, 1 gözlemci pilot, 1 teknisyen ve OGM adına görev yapacak 1 personel olmak üzere toplam 5 kişiden oluşuyor.

Muğla Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak, havaların ısınmasıyla bölgede orman yangını riskinin arttığını dikkat çekerek, “Genel Müdürlüğümüzce yapılan anlaşma kapsamında orman yangınlarıyla mücadelede hava gücümüzü oluşturan helikopterlerden ilki bölgemize geldi. Marmaris Değirmenyanı depoda konuşlanacak olan yangın söndürme helikopterinin gerekli test uçuşları ve kabulü yapıldıktan sonra 1 Mayıs itibariyle resmen göreve başlamış olacak.  Belirlenen takvim çerçevesinde önümüzdeki günlerde 4 helikopter daha bölgemize gelerek Fethiye, Yatağan, Milas ve Nazilli’de konuşlu olarak göreve başlayacak” dedi.

Yorumlar

  1. Vahap Samanlı dedi ki:

    Tebrikler.. Bunlara çok ihtiyacımız olacak..İklim krizi ormanların korunmasında, eylem planları ile belirlenebilecek yeni yaklaşım ve stratejiler gerektiriyor. Bu girişimlere Muğla Belediyesi de katılarak helikopter ve uçak filosu yeterli kapasiteye ulaştırımalıdır. Allah vergisi o güzelim kızılçam ormanlarımızı olabildiğince muhafaza için bu girişimler şarttır.