Bodrum Gündem

Müjdat Gezen 11 Mayıs’ta Dibeklihan’da

Müjdat Gezen 11 Mayıs’ta Dibeklihan’da

Türk tiyatrosunun büyük üstadı ve aydınlanma mücadelesinin simge isimlerinden Müjdat Gezen Dibeklihan’a geliyor. Ücretsiz olan etkinlik, Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü – Orhan Kemal Meydanı’nda 11 Mayıs Çarşamba saat 21:00’de başlayacak.

Bodrum Gündem Haber

Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü – Orhan Kemal Meydanı’nda 11 Mayıs Çarşamba saat 21:00’de başlayacak olan gösteri ve söyleşide ilk olarak Büyük beğeni toplayan ve yıldızlar geçidine sahne olan Müjdat Gezen Belgeseli’nin özel gösterimi yapılacak. Belgesel filmin ardından da Müjdat Gezen’in kızı Elif Gezen’le birlikte katılacağı söyleşi gerçekleştirilecek. Söyleşiyi belgesel yönetmeni ve gazeteci Gökmen Ulu modere edecek.

Sanat yaşamının 62. yılını dolduran Müjdat Gezen’in hayatı belgesel oldu. Gökmen Ulu imzalı belgesel filmin ilk galası İzmir’de yapılmıştı. Türkiye’deki ikinci gösterimin adresi ise Bodrum Dibeklihan olacak. Usta sanatçının mesleki nitelikleri ve karakteristik özellikleri üzerinde durulduğu, bilinmeyen yönlerinin gözler önüne serildiği belgeselde, Gezen’in ailesi ve akrabalarının yanı sıra dostları ve öğrencilerinin özel röportajları yer alıyor.

Yıldızlar Geçidi…

Belgeselin anlatıcıları arasında şu isimler var: Alper Kul, Barış Dinçel, Cem Yılmaz, Celal Ülgen, Cüneyt Arkın, Çağlar Çorumlu, Demet Akbağ, Dolunay Soysert, Erkan Can, Emre Kongar, Erol Evgin, Ezgi Mola, Gonca Vuslateri, Günay Karacaoğlu, İlker Ayrık, İlker Başbuğ, Kandemir Konduk, Mustafa Alabora, Perran Kutman, Savaş Dinçel, Şebnem Bozoklu, Şevket Çoruh, Temel Gürsu, Tınaz Titiz, Türkan Şoray, Türker İnanoğlu, Orhan Aydın, Özden İnönü Toker, Uğur Dündar, Yasemin Yalçın, Yıldız Kenter, Zülfü Livaneli.

Etkinlik Ücretsiz Gerçekleştirilecek…

Belgesel film gösteriminin ardından, 62 yıldır Türkiye’nin yüzünü güldüren Müjdat Gezen söyleşiye katılacak. Söyleşide usta sanatçıya müzisyen kızı Elif Gezen de eşlik edecek. İzleyici sorularının da alınacağı söyleşiyi, Müjdat Gezen biyografisinin yazarı olan belgeselci ve gazeteci Gökmen Ulu modere edecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.