Bodrum Gündem

Tencerede aş değil taş kaynıyor

Tencerede aş değil taş kaynıyor
05.05.2022
0
A+
A-

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TUİK)  enflasyon oranını yüzde 70 olarak açıklamasını değerlendirdi. Alban, “Gerçek enflasyon oranı yani çarşıda, pazarda, marketteki enflasyon oranı yüzde 150’yi aşmış durumda. AKP/Tayyip Erdoğan yönetimi ise gerçekleri saklama telaşında…Fakat gerçek gün gibi ortada… Mutfaktaki tencerede aş değil taş kaynıyor” dedi.

Bodrum Gündem Haber

Türkiye İstatistik Kurumu, nisan ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Enflasyonda, Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 69,97 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 34,46 artış gerçekleşti. Gıda enflasyonu yüzde 89,10’a yükselirken bu oran AKP hükümetleri döneminin yeni rekoru oldu. Enflasyon Araştırma Grubu (ENAGrup) ise tüketici fiyatlarının nisanda aylık yüzde 8,68, yıllık yüzde 156,86 oranında artış gösterdiğini açıkladı.

Bayramın Tadını Tuzunu Kaçırdılar…

“AKP/Tayyip Erdoğan yönetiminde geçen her dakika Türkiye yoksullaşıyor, cebimizdeki para eriyor” diyen CHP’li Alban, bayram ziyaretlerindeki sohbetlerin ana konusunun ekonomi olduğunu belirtti. “Bayramı bayram gibi yaşamanın bu şartlar altında imkânsız hale geldiğini” ifade eden Alban, “Bu tek adam yönetimi bayram sevincimizi de yok etti. Yaptığımız ziyaretlerin hepsinde yurttaşlarımız haklı olarak zamlara isyan etti. Bayramın tadı tuzu kalmadı. Hayat pahalılığı artık dayanılmaz boyutlara ulaştı” dedi.

TUİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarının artık bir komedi şovuna döndüğünü kaydeden Alban, “ülkeyi yönetenler Marmaris Okluk Koyu’na tatile değil; Marmaris’in, Fethiye’nin, Kavaklıdere’nin, Milas’ın marketlerine, çarsına, pazarına gelsinler. Gelsinler ve gerçek enflasyon oranını orada görsünler” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.