Bodrum Gündem

TÜİK’in Nisan ayı verilerinin ardından TKP’den açıklama 

TÜİK’in Nisan ayı verilerinin ardından TKP’den açıklama 
05.05.2022
0
A+
A-

TÜİK Nisan ayı TÜFE (Tüketici Fiyat Endeksi) ve Yİ-ÜFE (Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi) verilerini açıkladı. TÜİK’in açıkladığı verilere göre, TÜFE 2022 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 7,25, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 31,71, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 69,97 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 34,46 artmış oldu.

Bodrum Gündem Haber

Açıklanan rakamların ardından bir açıklama yayımlayan Türkiye Komünist Partisi, devletin kurumu olan TÜİK’in bile artık oranları daha fazla gizleyemediğini ifade etti.

“Enflasyon tamamen kontrolden çıktı” başlığıyla yayımlanan açıklama şöyle:

Bugün açıklanan son rakamlara göre tüketici enflasyonu aylık yüzde 7.25’e, yıllık yüzde 70’e ulaştı. Sadece gıdada enflasyon rakamı yüzde 90 olarak gerçekleşti. Üstelik bu rakamlar iktidarın siyasi ihtiyaçlarına göre müdahale etmekten çekinmediği, güvenirliği en düşük devlet kurumlarının başında gelen TÜİK’in rakamları.
TÜİK’in bile artık küçültemediği bu rakamlar enflasyonun kontrolden çıktığını göstermektedir. Bunun sorumlusu iktidar partisi AKP ile her koşulda kazanmaya devam eden sermaye sınıfı, yani patronlardır. Yapılan, ekonomik krizin tüm yükünün emekçi halkımızın üzerine yıkılmasından ibarettir.

“Yoksulluktan kurtulmak için ayağa kalkma zamanı”

AKP ise en beterinin yaşandığı, yılsonu itibariyle enflasyonun düşeceği, bunu da kendi hanesine seçim için bir başarı öyküsü olarak yazacağı hesapları yapmakta bunu da utanmadan strateji diye halka anlatmaktadır. En çok da halkın bugünleri unutacağına ve düzen muhalefetinin her şeyi sandığa havale eden siyasetsizliğine güveniyor.

Biz emekçiler geçtiğimiz iki yıl içerisinde ağır bir yoksullaşma yaşadık. Ve belli ki sermaye bugünleri atlatmanın yolunu bizlerin yoksulluğunun kalıcılaşmasında görmekte.

Biz emekçilerin yoksulluktan kurtulması için ise ayağa kalkmaktan başka yol yok. Bugünlerin hesabını sormak, bu yoksulluk düzenini yıkmak için tam da şimdi ayağa kalkma zamanı!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.