Bodrum Gündem

Kendi adıma bir yudum su istemem ama verdiğiniz sözü tutun

Kendi adıma bir yudum su istemem ama verdiğiniz sözü tutun

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, infaz koruma memurlarının güvenlik hizmeti sınıfına alınması ve itfaiyeciliğin meslek olarak kabul edilmesi için MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin verdiği sözü hatırlatarak, destek çağrısını yineledi.

Bodrum Gündem Haber

Sertel, “Sayın Bahçeli sizden ve tek adamdan çölde günlerce susuz kalsam bir yudum su istemem. Bir bardak su istemem ama bu sorun kişisel bir sorun değil. Bu sorun toplumsal bir sorun. Türkiye’de infaz koruma memurlarının güvenlik sınıfına geçmesi gerekiyor. İtfaiyeciliğin meslek olması gerekiyor. Zabıtalık meslek değil. Bu üç meslek grubu da haklarını arıyor ve almak zorundalar. Bu kesimlerin sorununun çözümü için sizden istediğim destek devam ediyor” dedi.

İnfaz koruma memurlarının güvenlik hizmeti vermesine rağmen masa başı memuru gibi görülerek Genel İdari Hizmetler Sınıfı kadrosunda yer aldığını belirten Atila Sertel, itfaiyeciliğin de dünyanın en eski mesleklerinden biri olmasına rağmen ülkemizde meslek olarak kabul edilmediğini anımsattı.

Sözün Üzerinden Beş Ay Geçti…

Her iki sorunun çözümü için kanun teklifi verdiğini, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmesine rağmen AKP ve MHP oylarıyla reddedildiğini anlatan Sertel, kanun teklifinin reddedilmesinin ardından 25 Kasım 2021 tarihinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Meclis’te görüştüğünü hatırlatarak, şunları söyledi:

 “Sayın Bahçeli, 25 Kasım 2021 günü Meclis Genel kurulunda yanınıza gelmiş itfaiyeciliğin meslek olması, infaz ve koruma memurlarının güvenlik hizmetleri sınıfına geçmesi için verdiğim kanun teklifine Milliyetçi Hareket Partisi’nin desteğini istemiştim. Bu durumun siyaset üstü olduğunu ve hakların teslimi için hem itfaiyeciliğin hem de infaz koruma memurlarının taleplerinin haklı olduğunu anlatmıştım. Siz de yanınızda oturan grup başkanvekillerinize dönmüş ‘bu konuda çalışma yapın’ demiştiniz. Size o gün de söyledim. İtfaiyeciler, infaz koruma memurları, zabıta arkadaşlarımız için kanun teklifini siz hazırlayın, Meclis’e getirin biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak destek verelim demiştim. Size sesleniyorum; Sayın Bahçeli aradan b ay geçti. Bu süreçte sizin grup başkanvekillerinizin toplantıları hiç olmadı mı? Bu konuyu yeniden gündeme neden getirmediniz? Beş ay içerisinde bir kanun teklifi hazırlayıp Meclis’e getirme durumunuz hiç olmadı mı?”

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin talimatının boşa çıktığını ifade eden CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Ya da talimatı gerçekten talimat değildi orada o gün öylesine konuştu ve geldi geçti. Söz verilmesine rağmen beş aydır bir yasa teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne getirilmiyorsa ve benim verdiğim kanun teklifini AKP ile birlikte reddediyorsanız bunu kamuoyuna açıklamak zorundasınız. Size saygı ve kaygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.