Bodrum Gündem

Marmaris’ten Avrupa’ya Uzanan Yeşil Hareket

Marmaris’ten Avrupa’ya Uzanan Yeşil Hareket
10.05.2022
0
A+
A-

Geçen yıl tarihinin en büyük orman yangınlarını ve sonrasında sel felaketlerini yaşayan Marmaris’te; öğretmenlerin başlattığı Çevre Duyarlılığı Projesi, Avrupa’yı sarıyor.

Bodrum Gündem Haber
Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki okullardan 10 öğretmen ve İtalya, Fransa, Yunanistan, Polonya ve Malta’dan katılan 10 öğretmenle birlikte toplam 20 eğitimcinin hazırladığı; 300’den fazla ortaokul öğrencisinin katıldığı, dünya genelinde bir Çevre Duyarlılığı Projesi olan Green Act e Twinning, tamamlandı.
Geçen yıl Ekim ayında başlayan ve Mayıs ayı başında tamamlanan Green Act Projesi’nin kurucuları Evren Paşa Ortaokulu’dan Demet Mert  ve Aksaz Turgut Reis Ortaokulu’ndan Dilek Demirci; Proje Sonuç Raporunu, Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürü Sibel Kısa’ya teslim ettiler.
Tamamlanan proje sonrası bilgi veren proje katılımcılarından Marmaris Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Emel Temizyürek Green Act  e  Twinning projesini Evren Paşa Ortaokulu’ndan Seda Demirtürk, Aksaz Turgut Reis Ortaokulu’ndan Nilüfer Cenger, Beldibi Sıtkı Zaralı Ortaokulu’ndan Erkan Mert, Hisarönü Hüseyin Durmaz Ortaokulu’ndan Sultan Güngör ve Tahsin Güngör, Orhaniye İnci Narin Yerlici Ortaokulu’ndan Cihan Şen, Marmaris Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Tülin Akkurt  öğretmenlerle birlikte hazırladıklarını belirterek; “Özellikle geçen yıl Marmaris’ ve ülkemizin birçok yerinde, aynı zamanda dünyanın birçok yerinde meydana gelen orman yangınları ve sonrasında yaşanan sel felaketlerinin ardından, öğrencilerimize  çevre konusunda  duyarlılık kazandırmak amacıyla; GREEN ACT e Twinning Projesine dahil olduk. Biz Marmaris olarak 10 öğretmen, Avrupa’ dan da Malta , İtalya, Fransa, Yunanistan ve Polonya’ dan 10 öğretmenin katılımıyla projemizi 300’den fazla ortaokul öğrencimizle yaptığımız uygulamalarla hazırladık. Daha yaşanabilir bir dünya için bir araya geldiğimiz bu projemizle çevremizde küresel ısınma ve iklim değişikliği konularında farkındalık yaratmak hedefimiz oldu. Doğayla empati kuran, enerji tasarrufu bilincine sahip nesiller yetiştirmek için yapılan projede öğrenciler kendi okul takımlarıyla ve uluslararası karışık takımlarla on line işbirliği içinde, çeşitli etkinlikler yaparak projeye katkı sağladılar. Proje süresince öğrencilerimiz doğa yürüyüşü yaptılar, fidan diktiler, ağaçlara sarıldılar.  Globe Observation ile ağaç boylarını ölçerek NASA verilerine katkı sağlamaya çalıştılar.  Küresel ısınmaya dur demek için okullarında kampanyalar yürüttüler, ağaçlarla röportaj yapıp European School Radyo’ da yayınlattılar. Bununla da kalmayıp okullarında dikey bahçeler oluşturdular.” Dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.