Bodrum Gündem

Besin Alerjisi Farkındalık Haftası Başladı 

Besin Alerjisi Farkındalık Haftası Başladı 
11.05.2022
0
A+
A-

Her yıl, 8- 14 Mayıs tarihleri Dünya Besin Alerjisi Farkındalık Haftası olarak kutlanıyor. Besin Alerjisi Derneği bu farkındalığı sağlamak amacıyla bir dizi etkinlik yaparak, besin alerjisi farkındalığını arttırmayı hedefliyor. 

Bodrum Gündem Haber

Besin Alerjisi Derneği tarafından yapılan açıklamada, çok az yenmesine rağmen, gıda tüketildikten hemen sonra ortaya çıkan ve genellikle dakikalar içinde müdahale edilmesi gereken besin alerjisinin önemine dikkat çekildi. Besin alerjisinin anafilaksi gibi hayati tehlikelere sebep olabilecek alerjik reaksiyonlara neden olduğu belirtildi. Alerjik belirtileri arasında, kusma, mide krampları, kurdeşen, nefes darlığı, hırıltı, tekrarlayan öksürük, yutma güçlüğü, şok ve dolaşım çökmesi, zayıf nabız, soluk veya mavi cilt rengi, dilde şişme, baş dönmesi, baygınlık hissinin yer aldığı söylendi.

Her yıl, 8- 14 Mayıs tarihlerinin Dünya Besin Alerjisi Farkındalık Haftası olarak kutlandığını, bu yıl Şişli Belediyesinin organizasyonu ile 13 Mayıs Cuma günü, Özgecan Aslan Konferans Salonunda farkındalık semineri vereceklerini ve besin alerjilerinde alerjik şok (Anafilaksi) hakkında konuşacağı ifade edilen açıklamada, tüm halkı ücretsiz yapılacak etkinliğe davet edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.