Bodrum Gündem

Resimlerden elde edilecek gelir kız çocuklarının eğitimine aktarılacak

Ressam Ahmet Sarper’in yaptığı resimler kız çocuklarının eğitimi için ÇYDD’ne bağışlanacak

Bodrum Gündem Haber

Ressam Ahmet Sarper pandemi döneminde elliye yakın resim yaptı. Ressam Ahmet Sarper’in yapmış olduğu resimlerden elde edilecek gelir Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne (ÇYDD) bağışlanacak.

Bodrum’un en eski sitelerinden Rasattepe sitesini açık hava sergisine dönüştüren Ressam Ahmet Sarper tüm resimlerinin çift vernikli olduğunu ve dış mekânda da kullanabileceğini belirtti.

Ahmet Sarper yaptığı açıklamada “burada elliye yakın resim var. Bunların bir kısmından gelir elde edebilirsek yine Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne (ÇYDD) bağışlayacağız. Ben her zaman Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne (ÇYDD) bağış yapan biriyim.” dedi.

Ahmet Sarper kimdir?

1946 yılında İstanbul’da doğdu, ilk ve orta öğrenimini Işık lisesi ve Şişli kolejinde, yüksek öğrenimin Fransa Grenoble Üniversitesinde, lisansüstünü ise Johns Hopkins üniversitesinde “Milletlerarası İlişkiler ve Ekonomi Bölümü”nde tamamladı. 1974-1975 yıllarında Deniz Kuvvetlerinde Yedek Subay olarak görev yaptı. 1976-1980 yılları arasında Tercüman ve Günaydın gazetelerine bağlı olarak İran, Kıbrıs, Afganistan, Hindistan ve Amerika Birleşik Devletlerinde bulundu. 1980-1985 yılları arasında tekstil sektöründe çalıştı. Gençlik yıllarından beri ilgi duyduğu fotoğrafçılıkla 1995 yılından itibaren bir anlatım biçimi olarak daha yakından ilgilenmeye başladı. İnsanın yaşam çabalarını görüntülemek için Küba, Moritanya, Fas, Tayland, Myanmar, Laos, Kamboçya ve Vietnam’da dolaştı. Beş sene içinde her seferinde en az beş hafta kalmak üzere 7 kere Hindistan’a gitti. Doğal ve tarihi dokunun gelişmeye ve değişime direndiği coğrafyadaki insanların yaşamlarını yansıtmayı amaçlayan fotoğraflar çekiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.