Bodrum Gündem

Sami Karaören’in ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz

Sami Karaören’in ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz
12.05.2022
0
A+
A-

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi, Basın Şeref Kartı ve 2008 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü sahibi Sami Karaören 11 Mayıs 2022 Çarşamba günü vefat etti.

Bodrum Gündem Haber

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Sami Karaören’in ölümü nedeniyle bir mesaj yayınladı:

“Değerli meslektaşımız Sami Karaören’i kaybettik. Mesleğimize uzun yıllar başarıyla hizmet veren Sami Karaören’in ailesinin, dostlarının ve meslektaşlarının acısını paylaşıyor, sabır diliyoruz.”

Sami Karaören’in cenazesi 12 Mayıs 2022 Perşembe günü 12.00’de Cumhuriyet Gazetesi’nin önündeki törenin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Sami Karaören Kimdir?

1924 yılında Fethiye Kaya Köyü’nde doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türkoloji bölümünden mezun oldu.  Gazeteciliğe 1957 yılında Falih Rıfkı Atay ve Bedii Faik yönetimindeki Dünya Gazetesi’nde başladı. Bu gazetede dokuz yıl yazı işleri müdürlüğü yaptı. Daha sonra geçtiği Cumhuriyet Gazetesi’nin 1986 yılına kadar aralıksız Yazı İşleri Müdürlüğünü üstlendi. Emekli olduktan sonra da Cumhuriyet Gazetesi’nde Olaylar ve Görüşler sayfasının uzun süre sorumluluğunu yürüttü. Yeni adı Cumhuriyet Kitapları olan Çağdaş Yayınları’nın yayın yönetmenliğinde bulundu. Çeşitli dergi ve gazetelerde gezi notları, dil ve edebiyat üzerine yazılar yazdı. 1962’de Türk Dil Kurumu Gazetecilik ve  Dil Ödülü’nü aldı. Türk Dil Derneği’nde görev aldı. Cumhuriyet Gazetesi Yunus Nadi Armağanı Seçici Kurulu daimi üyesi olan Sami Karaören Basın Şeref Kartı taşıyordu. 2008 yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü almıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.