Bodrum Gündem

Türsab ve Fibabanka 100 Bin Kişiyi Tatile Çıkartacak

Türsab ve Fibabanka 100 Bin Kişiyi Tatile Çıkartacak
12.05.2022
0
A+
A-

Turizm sektörünün en köklü meslek kuruluşu TÜRSAB ile Fibabanka turizm sektörünü hareketlendirecek bir iş birliğine imza attı. İş birliği kapsamında “Tatil Kredisi”nden 100 bin kişinin faydalanması ve 1.5 milyar TL’lik finansman sağlanması bekleniyor.

Bodrum Gündem Haber
Anlaşma kapsamında tatil severler, bankaya gitmeden seyahat acentaları aracılığıyla ofisleri ya da online satış platformları üzerinden, 50 bin TL’ye kadar tatil kredisi başvurusunda bulunabilecekler. Uzun vade ve kolay ödeme alternatifli tatil kredileri, 24 aya kadar taksitlendirilebilecek.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve FİBABANKA, tatilcilerin yüzünü güldürecek bir iş birliğine imza attı. Pandemi döneminde evlerine kapanmak zorunda kalan, tatili, denizi, güneşi özleyen vatandaşlarımız, hayallerindeki tatile “Tatil Kredisi” ile kavuşacak.

İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen Tatil Kredisi imza törenine, TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, Fibabanka Ekosistem ve Platform Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk, TÜRSAB Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Hasan Eker, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyeleri, TÜRSAB Grup Başkanları ve Fibabanka Yöneticileri ile basın mensupları katıldı.

İmza töreninde konuşan TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, pandemi sürecinde insanların; doğaya, yeşile, açık havaya, tatile olan özleminin arttığına dikkat çekerek, “Tatilin ne kadar önemli bir ihtiyaç olduğunu, hayatımızdaki yerini çok daha iyi kavradık. Buradan hareketle; baharın geldiği ve içimize tatil arzusunun düştüğü bu günlerde, vatandaşlarımızın tatil yapmalarını kolaylaştıracak önemli bir adımı TÜRSAB olarak Fibabanka ile birlikte atmanın sevincini yaşıyoruz” diye konuştu.

İç Pazarı Desteklemeye Devam Edeceğiz…

TÜRSAB’ın turizm sektörünü ve seyahat acentalarını desteklemek için çalışmalarına ara vermeden devam ettiğini dile getiren Bağlıkaya, iş birliği anlaşmasıyla ilgili olarak şunları kaydetti:

“TÜRSAB ile Fibabanka arasındaki bu anlaşma ile artan maliyetler nedeniyle tatile erişimi sınırlanan vatandaşlarımıza uygun kredi olanağı sağlamanın yanı sıra seyahat acentalarımızın iş hacmini artırmayı hedefliyoruz. 

Tatili kredisi anlaşması, aynı zamanda turizmin Türkiye için önemine ve seyahat acentalarının bu ülkenin geleceğine katkı sağlayacak. İş birliği ile vatandaşlarımız 500 liradan 50 bin liraya kadar tatil kredisi imkanından yararlanabilecekler. Acentalarımız müşterilerine tatil ve seyahat ürünlerini pazarlarken Fibabanka kredisini alternatif olarak sunabilecekler. TÜRSAB üyesi acentalarımız kurumumuzun internet sitesinde yer alan başvuru formunu doldurarak kolayca sisteme dahil olabilecekler. Fibabanka Tatil Kredisi kapsamında Türkiye genelinde tüm seyahat acentaları müşterilerine taksitler halinde uzun vadeli kolay ödeme seçeneği sunabilecekler. 

Fibabanka Tatil Kredi Paketi’nin; vatandaşlarımızın tatil ve seyahat ihtiyaçlarını karşılamalarında, ayrıca sektörümüze ve seyahat acentalarımıza önemli bir destek olacağı inancıyla hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”  
Turizm Alanında Bir İlk…

Daha sonra söz alan Fibabanka Ekosistem ve Platform Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk ise şu değerlendirmede bulundu: “Bugün bizim için çok anlamlı bir gün. Fibabanka olarak, TÜRSAB ile çok önemli bir anlaşma yaptık. Turizm alanında ilk kez doğrudan tüketicilere yönelik olarak acentalar üzerinden kredi kullandırabileceğimiz bir uygulama başlatmış olduk.”
Hedef; Bir Yılda 100 Bin Tüketiciye 1,5 Milyar Tl Tatil Kredisi

TÜRSAB ile imzalanan tatil kredisi anlaşması çerçevesinde tatil satın almak isteyenlerin bankaya gitmeden acentanın kendi sistemi üzerinden kolayca tatil kredisi kullanabileceğini vurgulayan Gökhan Ertürk, “Müşteriler kredi kartı kullanmadan, kredi kartı limitini düşürmeden tatil kredisi kullanabilecek. 24 aya varan uzun vadelerle tatil kredisini geri ödeyebilecek. Seyahat acentaları da risk almadan tahsilat yapmak istiyor. Bu uygulama Türkiye’de bir ilk. Seyahat acentaları TÜRSAB web sitesi üzerinden bu sisteme dahil olabilecekler” dedi.

Ertürk, TÜRSAB ile FİBABANKA iş birliğiyle oluşturulan Tatil Kredisi anlaşması kapsamında önümüzdeki bir yıllık süreçte 100 bin tüketiciye 1,5 milyar TL’lik finansman desteği vermeyi hedeflediklerini belirtti.
Tatil Kredisi Anlaşması Kapsamı…

Fibabanka ile TÜRSAB anlaşmasında katılım sağlayacak acentalar, TÜRSAB web sitesi üzerinden başvuru yapabilecek. 500 TL’den 50 bin TL’ye kadar tatil harcamalarını kapsayan Tatil Kredisi, 24 aya kadar taksitlendirilebilecek. Müşteriler bankaya gitmeden seyahat acentası ofisleri ya da online satış platformları üzerinden bu krediyi kullanabilecekler. Tatil Kredisi’nde 2.500 TL’ye kadar olan tutardaki tüm başvuruların finansal masrafları Fibabanka tarafından karşılanacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.