Bodrum Gündem

Aziz Başan Anısına Resim Sergisi 13-31 Mayıs’ta Zeynep Sanat Galerisinde

 

Aziz Başan Anısına Resim Sergisi 13-31 Mayıs 2022 tarihleri arasında Zeynep Sanat Galerisinde sanatseverleri bekliyor.

Bodrum Gündem Haber

Aziz Başan Anısına Resim Sergisi 13-31 Mayıs 2022 tarihleri arasında Zeynep Sanat Galerisinde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Sergi açılışı 13 Mayıs saat 18:00’de gerçekleşti. 13-31 Mayıs 2022 tarihleri arasında on adet resim sergilenecek.

Aziz Başan Kimdir?

2008 yılında Bodrum’a yerleşen Aziz Başan, burada temel sanat ve çizim çalışmıştır, halen kompozisyon çalışmaktadır.

Gerek yağlı boya gerekse akrilik çalışmaları Bodrum’da çeşitli karma sergilerde ve iki kişisel sergide gösterilmişitir. Aziz Başan lebriz.com’a dahil olduktan sonra İstanbul’da bir kişisel sergisi olmuştur. Eserlerini lebiz.com’da sergilemeğe devam eden Aziz Başan’ın son atölye sergisi haziran 2012’de yapılomıştır.

2019 yılında, 31 temmuz 1953 adlı eseri RE:ARTISTE’in New York’ta ki 5. “Show Me Your World” Uluslararası sergisine kabul edilmiştir.

Aziz Başan’ın sanata ilgisi Japonya’da gençliğinde yaptığı sumi-e çalışmalarına dayanır. 1962 yılında İngiltere’ye yerleştikten sonra üniversite ve çalışma hayatında da sumi-e tarzında çalışmalarına devam etmiştir.

Geçmiş mesleği yazılım mühendisliği olan Aziz Başan, bir süre İstanbul’da kurduğu danışmanlık şirketini yönettikten sonra, 1997 yılında İskoçya’ya dönmüş ve orada bir orman çiftliği kurmuştur. İskoçya’da iken Edinburgh Üniversitesinde doktora yapmıştır. 2003 yılında kabul edilen tezi, 2010 yılında Routledge tarafında “The Great Seljuqs – A History” adı altında yayınlanmıştır.

Aziz Başan Art adlı FB sayfası, azizbasanart adlı Instagram sayfası, Aziz Başan ART adlı blogu ve azizbasan.net adlı web siteleri bulunmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.