Bodrum Gündem

Memurlar İçin Muğla’ya Acilen Kamu Lojmanları Yapılmalıdır

Memurlar İçin Muğla’ya Acilen Kamu Lojmanları Yapılmalıdır
14.05.2022
0
A+
A-

Yüksek oranda artan konut kiraları meclis gündemine taşındı. Artan konut kiralarının ekonomik sıkıntılar yaşayan vatandaşı mağdur ettiği vurgulayan CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, “özellikle Bodrum, Marmaris, Datça, Fethiye gibi turizm ilçelerimizdeki kira ücretlerini memur olarak görev yapan yurttaşlarımızın ödeyebilmeleri mümkün değildir. Kira fiyatları neredeyse maaşın yarısına ulaştı” diye konuştu.

Bodrum Gündem Haber

Yüksek enflasyon ve yabancıların talebi nedeniyle yurttaşların kiralık ev tutması ve ev satın almasının imkânsız hale geldiğini ifade eden CHP’li Alban, AKP/Tayyip Erdoğan hükümeti tarafından bir çözüm üretilmediğini ifade etti.

Müjde Değil Boş Paket…

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı  “konut finansmanı projesi”nin bir müjdeymiş gibi duyurulduğunu söyleyen Alban, yoksulluk sınırında yaşayan memur ve işçinin yüksek taksitlerle ev almasının mümkün olmadığını vurguladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde konuyu gündeme getiren Alban, şöyle konuştu:

“Sadece ülkemizin değil, dünyanın en güzel kentlerinden biri olarak gösterilen, doğası ve deniziyle cennet köşesi olarak adlandırılan Muğlamızda kira fiyatları aşırı derecede artmıştır. Sağlık emekçilerinden, emniyet personeline, adliye çalışanlarından diğer kamu personeline kadar, yüksek kiralardan dolayı memurlar Muğla’ya tayin olmak istemiyor. Özellikle Bodrum, Marmaris, Datça, Fethiye gibi ilçelerimizdeki kira ücretlerini memur olarak görev yapan yurttaşlarımızın ödeyebilmeleri mümkün değildir.

Bu nedenle Muğla’nın tüm hastanelerinde uzman doktor açığı vardır. Çünkü maaşlar düşük, kiralar yüksek olunca hiçbir kamu çalışanı Muğla’da görev yapmak istemiyor. Kamu personeli kiralardan mağdurken, AKP iktidarı ise var olan lojmanları satışa çıkarıyor. Muğla’da kamu lojmanlarının satışı durdurulmalı, acilen TOKİ tarafından kamu personeline lojman yapılmalıdır.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.