Bodrum Gündem

Geleceğin Sporu Gençlik Haftasında Midtown’da

Geleceğin Sporu Gençlik Haftasında Midtown’da

Midtown Alışveriş ve Yaşam Merkezi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkusunu Gençlik Haftası boyunca “Geleceğin Sporu HADO” e-spor etkinliği ile kutluyor.

Bodrum Gündem Haber

16-22 Mayıs tarihleri arasında, arttırılmış gerçeklik HADO sporunu Midtown Rotunda alanında 12:00 – 21:00 saatleri arasında ziyaretçiler ücretsiz olarak deneyimleyebilecekler.

Geleceğin sporu olarak adlandırılan HADO sporu 2016 yılında Japonya’da ortaya çıkmış bir tekno spordur. Diğer sanal oyunlardan farklı olarak hâlihazırda 6 farklı ülkede beden eğitimi derslerinde bir sanal spor branşı olarak yer almaktadır.

TÜBİTAK tarafından onaylanan HADO sporu;

-Cinsiyet, yaş gözetmeksizin uygulanması,

-Fiziksel aktivitelerin yerine getirilmesi (80 saniyede en az 60 adım),

-Alzheimer gibi hastalıkların oluşumunu engellemesi,

-Rekabet, kondisyon, heyecan oluşturması,

-Çocuklarda internette geçirilen süreyi azaltması bu sporu dikkat çekici bir hale getirmiştir.

Türk milli takımı 25 Eylül 2021 yılında İstanbul’ da düzenlenen ve on iki takımın katıldığı turnuvada şampiyon olarak HADO sporuna başarılı bir başlangıç yaptı. 12 Mayıs 2022 tarihinde ise Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde 14 üniversitenin katılımı ile ilk kez HADO Üniversiteler Arası Türkiye Şampiyonası gerçekleştirildi.

Midtown tarafından yapılan açıklamada “19 Mayıs Gençlik haftası süresince Midtown Alışveriş ve Yaşam Merkezi Rotunda Alanında ücretsiz olarak deneyimlenebilecek dijital çağın yeni sporu HADO heyecanını yaşamaya davetlisiniz. Detaylı bilgi ve toplu katılım rezervasyonları için: Midtown Ana Danışma veya 0533 407 54 36 numaralı telefonu arayabilirsiniz.” denildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.