Bodrum Gündem

Zeytinciliğin geliştirilmesi için işbirliği yapılacak

Zeytinciliğin geliştirilmesi için işbirliği yapılacak
18.05.2022
0
A+
A-

Zeytinciliğin geliştirilmesi amacıyla Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, M.S.K.Ü. Zeytincilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü ve Milas Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği yapacak. Oluşturulacak proje işbirliği ile zeytin ve zeytinyağı üretiminin arttırılması hedefleniyor.

Bodrum Gündem Haber

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Milas Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek zeytinciliğin geliştirilmesi için proje işbirliği önerisinde bulundu. Bornova ZAE Müdürü Y. Ziraat Mühendisi Önder Eralp ile aynı kurumdan Y.Ziraat Mühendisleri M. Kerem Savran ve Serkan Kaptan, Muğla S. Koçman Üniversitesi Zeytincilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Figen Çukur ve Doç. Dr. Tayfun Çukur ile birlikte MİTSO’yu ziyaret ettiler. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ve odanın Genel Sekreteri Kazım Sarıoğlu ile görüşen konuklar kurumlar arasında işbirliği kurarak zeytinciliğin geliştirilmesi amacıyla projeler üretmek istediklerini belirterek MİTSO’nun da bu proje işbirliğinde yer almasını istediler. Doç. Dr. Figen Çukur, M.S.K.Ü. Zeytincilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü olarak proje işbirliğine destek verdiklerini belirterek “Bu işbirliğinde MİTSO’nun da olması projenin başarısı için çok olumlu olacaktır” dedi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, proje işbirliği önerisi için konuklarına teşekkür ederek öneriyi olumlu bulduğunu bildirdi. Özer “Biz zeytinciliğin geliştirilmesi için her zaman kurumsal işbirliğine varız. Böyle bir işbirliği ile çok güzel çalışmalar yapılacaktır. Biz de bu doğrultuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız” diye konuştu.

Yapılan görüşmelerin sonucunda her üç kurumun da zeytinciliğin geliştirilmesi projesinde işbirliği yapması ilke olarak benimsendi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.