Bodrum Gündem

CHP’li Sertel Kandıra Cezaevi’ndeki servis eziyetini paylaştı

CHP’li Sertel Kandıra Cezaevi’ndeki servis eziyetini paylaştı
19.05.2022
0
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Kocaeli Kandıra Cezaevi Kampüsü servis azlığı nedeniyle personelin hınca hınç dolu otobüslerle işe gidip gelmek zorunda kaldığını açıkladı.

Bodrum Gündem Haber

Cezaevinde görev yapan infaz ve koruma memurları ile diğer personelin her gün servis eziyetine katlanmak zorunda bırakıldığını belirten Sertel, iletilen şikayetlere müdürlerden birinin “Eskiden servis mi vardı? Ne var ayakta gidip gelmenizde? Ne olacak ne yakınıyorsunuz” dediğini ifade etti.

Yıllardır Aynı…

Kocaeli Kandıra Cezaevi Kampüsü personellerinden gelen servis şikayetlerini kamuoyu ile paylaşan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, şunları söyledi:

“Kocaeli Kandıra Cezaevi Kampüsünde görev gören bir arkadaşımız beni aradı. Ve seslerini duyurmamızı istedi. Bu cezaevi kampüsünde servisler hınca hınç dolu. Görüntüleri de bana gönderdiler. Gerçekten ayakta seyahat ederek işe giden ya da işten dönen infaz koruma memurları var. Ve iki otobüs dolduracak memurları bir otobüse doldurarak servis yapan bir şirket var. Bu şirket cezaevinden ihale alan bir şirket. Ve senelerdir bu durumun böyle sürdüğünü anlattı arkadaşımız. Her gün iki üç aracın arıza yaptığını ve her gün aynı sorunla karşı karşıya kaldıklarını dile getirdi. Kışın kaloriferin çalışmadığı yazın klimanın olmadığı servis otobüslerine hınca hınç doldurduğunuz, güvenlik sınıfına almadığınız, onları perişan ettiğiniz infaz ve koruma memurlarının artık eziyet gördüğünü buradan bir kez daha haykırıyorum. Kocaeli Kandıra Cezaevi kampüsünde görev yapan infaz ve koruma memurlarının servis otobüslerinin cezaevi idaresi tarafından denetlenmesini istiyorum.”

Haklarını Savunacağım…

İnfaz ve koruma memurlarının Meclis’teki sesi, abisi olarak onların haklarını savunduğunu dile getiren Sertel, “Ben infaz ve koruma memurlarının abisiyim. Onların haklarının savunucusu bir milletvekiliyim ve onların haklarını sonuna kadar savunacağımı ifade etmek istiyorum. Sadece infaz ve koruma memurlarının değil cezaevlerinde çalışan bütün memurların, psikologların, şoförlerin, eziyet gören herkesin hakkını hukukunu savunmayı sürdüreceğim” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.