Bodrum Gündem

Etem Demiröz’ün ikinci kitabı “Hatıralar”ın imza günü 21 Mayıs Cumartesi

Etem Demiröz’ün ikinci kitabı “Hatıralar”ın imza günü 21 Mayıs Cumartesi

Bodrum siyasetinin önemli isimlerinden Etem Demiröz; belgesel tadında yazdığı ilk kitabı “Bir Zamanlar Bodrum – Zor Yıllar’ın ardından yeni çıkan ikinci kitabı “Hatıralar” için

21 Mayıs 2022 Cumartesi günü 16:00 ile 19:00 saatleri arasında Trafo Hakan Aykan Kültür Merkezinde imza günü düzenliyor.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Etem Demiröz’ün ilk kitabı “Bir Zamanlar Bodrum – Zor Yıllar” 1938-1952 yıllarını kapsarken yeni kitabı “Hatıralar” 1952’den günümüze kadar olan süreci içeriyor.

Celal Bayar’dan Adnan Menderes’e, Hüsamettin Cindoruk’tan, Bodrum siyasetine yön veren birçok ismin ve Bodrum’un sosyal, ticari ve siyasal yaşamından, ekonomisine kadar bilinen, az bilinen ve ilk defa duyulacak olan hatıralarının yer aldığı son kitabı okuyucuları ile buluşuyor.

Gazeteci Fatih Bozoğlu’nun Etem Demiröz’ün son kitabı Hatıralar kitabının arka kapağında yer alan yazısı şöyle;

Etem Demiröz, nam-ı diğer Etem ustanın ilk kitabı, yapımı için 30 yıl mücadele verdiği ve hala kullanılmakta olan, Gemi Yanaşma İskelesinin bütün yapım aşamalarını belgeleri ile ortaya koyduğu “Belgelerle Gemi Yanaşma İskelesi-Seyir Defteri” ve 10 Kasım 1938’den, 25 Temmuz 1952’ye kadar yine belgesel tadında yazdığı “Bir Zamanlar Bodrum – ZOR YILLAR” adlı kitapları ile okurlarını geçmişe doğru kısa bir yolculuğa çıkarmıştı. Birçoğumuzun bilmediği başka bir Bodrum’u anıları ile belgelemiş ve öykülendirmişti… O zor yılları kendimiz yaşamışcasına içimizde hissetmiş ve editöründen, okuyucularına kadar her birimiz dil birliği etmişiz gibi ‘Bu kitapların mutlaka devamı gelmeli…’ demiştik. Etem Demiröz bu dileklerden aldığı güç ile yeni bir kitabın yazım serüvenine başlama kararı aldı. Yanında deneyimli bir eğitimci de vardı; Güngör Sezgün. Ancak bu iki adam hiç akla gelmeyecek engeller ve zorluklar ile karşılaştılar. Bütün bu engeller ve zorluklara karşın yılmadılar. Etem usta anlattı, Güngör hoca yazdı. Sonra bu takıma ben de dahil oldum. Sayfa tasarımları ve yayına hazırlık sürecinde de bir çok sorunla karşılaştık. Yine yılmadık ve sonunda bu kitabı okuyucuyla buluşturma aşamasına kadar geldik. Yazım aşaması iki seneden fazla süren bu kitap sadece Bodrum’un değil belki de Türkiye siyasetinin de bir özeti diyebiliriz. Celal Bayar’dan Adnan Menderes’e, Hüsamettin Cindoruk’tan, Bodrum siyasetine yön veren bir çok isme kadar, Bodrum’un sosyal, ticari ve siyasal yaşamından, ekonomisine kadar bilinen, az bilinen ve ilk defa duyulacak olan 100 yıla yakın bir süreyi içeren hatıraları okuyacaksınız. Bu kitabı okurken kimi zaman satırlar arasında derin düşüncelere dalacaksınız, kimi zaman gözleriniz dolacak, kimi zaman da güleceksiniz. Bu Bodrum’un neredeyse son 100 yılını birebir yaşayan ve yaşananları da bütün tazeliği ile hafızasında tutan Etem Demiröz’ün başarısıdır. İşte 32 kısım tekmili birden Etem Demiröz’ün, nam-ı diğer Etem ustanın “Düşündüren, ağlatan, güldüren, ticari, siyasi, mizahi HATIRALAR”ı…

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.