Bodrum Gündem

AKP’de, “Seçim” Kelimesi Unutuldu

AKP’de, “seçim” kelimesi unutuldu. AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye’ye teslim oldu” diyen Cahit Özkan’ı görevinden aldı.

Yerine ise partisinin Meclis grubunun görüşünü almadan, grupta bir seçim ve oylama yaptırmadan Bartın Milletvekili Adalet Komisyon Başkanı Yılmaz Tunç’u getirdi.

Erdoğan, boşalan Adalet Komisyon Başkanlığı’na da grupta seçim yapmadan İstanbul Milletvekili Abdullah Güler’i atadı.

Meclis geleneğine göre, TBMM’de grubu bulunan siyasi partilerin, grup başkanvekilleri, milletvekillerinin oylarıyla belirleniyor. Başkanvekillikleri için yapılan seçimlerde milletvekilleri adaylara oy veriyor. Ancak AKP iktidarlarında, tek seçici olarak Erdoğan bu atamaları gerçekleştiriyor.

Görevden alındıktan sonra Konya’ya giden Cahit Özkan’ın odası bu sabah saatlerinde danışmanları tarafından boşaltıldı. Özkan için Halkla İlişkiler binasında “boş bir oda” aranıyor.

GAZETE DURUM’un edindiği bilgiye göre grup başkanvekilliği ve adalet komisyonuna devir-teslim törenleri 24 Mayıs Salı günü yapılacak.

Süreç nasıl gelişti? 

AKP’de, Birleşik Arap Emirlikleri ile ilişkiler konusunda başlayan tartışma, depreme dönüştü.  “”Belki de Birleşik Arap Emirlikleri baktı ki Türkiye’ye diz çöktüremiyor, baktı ki Türkiye’nin istiklalini engelleyemiyor, o zaman teslim oldu” diyen, Grup Başkanvekili Cahit Özkan Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hedef tahtasına konuldu.

Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cahit Özkan’ın açıklamasından kısa bir süre sonra, Erdoğan’ın da bilgisiyle sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “bu sözler partimizin görüşleri değildir” diyerek tepki gösterdi.

Çelik mesajında, “Türkiye-BAE ilişkileri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayed El Nahyan’ın ortak iradesiyle karşılıklı güven ve saygıya dayalı olarak ilerlemektedir” dedi.

Sedat Peker’in iktidarı zor durumda bırakan açıklamaları yaptığı Birleşik Arap Emirlikleri ile ilişkiler kısa bir süre önce yeniden iyileştirildi. Devlet başkanları düzeyinde yapılan ziyaretler sonrasında Sedat Peker’in mesajları da BAE tarafından yasaklandı.

Birleşik Arap Emirlikleri’yle (BAE) ilgili açıklamasıyla krize neden olan AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan istifa etti. Özkan’ın yerine TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Yılmaz Tunç atandı.

Erdoğan, geçtiğimiz hafta, eski Devlet Başkanı Al Nahyan’ın cenaze töreni için Dubai’ye gitti. Aynı gün Ankara’da başlayan “BAE teslim oldu” tartışması Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı çok kızdırdı.

Meclis’te her gün basın toplantısı düzenleyen AK Parti Erzurum Milletvekili Aydemir de, GAZETE DURUM’un sorusu üzerine, Cahit Özkan’ın “maksadını aşan ifadeler kullandığını” belirtti.

Özkan, aktif görevden alınmıştı..

Ömer Çelik’le yaşadığı BAE polemiğinden sonra sessiz kalmayı tercih eden Cahit Özkan’a nöbetçi olduğu halde, grup Başkanvekili olarak genel kurul salonuna inmesine izin verilmedi. Yerine Mustafa Elitaş grup başkanvekilliği yaptı…

Grupta yalnız kaldı…

Çarşamba günü toplanan AKP Meclis grubunda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karşısına oturan Cahit Özkan’ın yalnızlığı dikkati çekti, milletvekillerinin kendisinden uzak durduğu gözlendi.

Cahit Özkan, gruptan sonra Erdoğan’la konuşabilmek için, erkenden protokol kapısına çıktı ve danışmanlarıyla birlikte Cumhurbaşkanı’nı bekledi. Bir süre sonra Erdoğan’ın arabalarının yer değiştirdiğini gören Cahit Özkan Erdoğan’la konuşamadan protokol kapısından uzaklaştı

MYK’da görevden alındı.

AKP Genel Başkanı Erdoğan, Perşembe günü akşam saatlerinde MYK toplantısına başkanlık yapmak üzere genel merkeze geldi. Toplantı öncesinde Meclis Grup Başkanı İsmet Yılmaz’la bir görüşme yaptı. Bu görüşmede Cahit Özkan’ın görevden alınması, yerine yapılacak atama ile Adalet Komisyonu Başkanlığına getirilecek isimler belirlendi.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.