Bodrum Gündem

İyi bir Turizm sezonu için kurallara uymak şart

İyi bir Turizm sezonu için kurallara uymak şart
21.05.2022
0
A+
A-

Gümbet Turizm Çevre ve Kültür Varlıklarını Koruma ve Geliştirme Derneği (GÜÇDER) yönetim kurulu tarafından yapılan açıklamada “Gümbet te faaliyet gösteren barlardan gelen müzik sesinin çok yüksek olduğuna dair şikâyetler geldiği kaydedildi.

Fatih Bozoğlu – Bodrum Gündem

Turizm beldelerinde her sektörün işini kurallara göre yapması gerektiği konusunda uyarıda bulunan GÜÇDER Başkanı Hüseyin Özgül; “Gümbet’te esnaflık yapan üyelerimiz başta olmak üzere Gümbet’te huzur içinde yaşamak isteyen vatandaşlarımızdan, Gümbet’te faaliyet gösteren barlardan gelen müzik sesinin çok yüksek olduğuna dair çok sayıda şikâyet alıyoruz. Elbette Bodrum bir turizm merkezidir ve barlar ve gece kulüpleri de kurallara uygun olarak müzik yapacaklar. Müzik yapan işletmelerin saat 01:00 da kapatılmasını biz de istemiyoruz. Müzik çalışanları salgın hastalık sürecinde çok zarar gördüler. Fakat müzikli işletmelerinde çevreye, otellere, evlerde yaşayanlara saygı duymaları gerekmektedir. Bu hem hoşgörü, hem de denge meselesidir. Gece 22:00 den sonra müzik açmaları gerekirken, bazı işletmeler 20:30-21:00 da çok yüksek volümde müzik açmaktalar ve Gümbet’i uğultuya boğmaktadırlar. Gece 01:00 da kapatacağız zaten diyerek, diğer esnafları otelde konaklayanları ve yaşamını Gümbet’te sürdüren vatandaşlarımızın huzurunu hiçe saymaktadırlar. Herkes işini yapmalı ama birbirlerine saygı göstermek şartı ile…”

Gümbet’in Müzikli Mekanları Ses Ayarlarını Yaptırsınlar…

GÜÇDER Başkan Yardımcısı Feridun Özsert ise herkesin kurallara uygun olarak hareket etmesi gerektiğine vurgu yaparak şunları söyledi; “Bütün işletmeler kurallara uymalı başkalarının haklarına saygı göstermelidir. Desibellerini kontrol etmelidir. Gümbet turistik bir beldedir. Konaklama sektörünü rahatsız etmeyecek şekilde kontrollü müzik yapılmalıdır. Bunun içinde akustik mühendislerinden ses sistemi ve desibel kontrolü hakkında yardım almalarını öneriyorum. Ayrıca yerel yönetim ve kurum yöneticileri işletme sahiplerine kanunlara uymaları ve işlerini de saygı çerçevesinde yapmaları yönünde uyarılarda bulunmalıdır. Müzik açma saatinin 22:00 olduğunu, öncelikli Turizm ve konaklama bölgesinde olduklarını, ses ve ışık sistemlerini ayarlamaları gerektiğini yapacakları toplantılarla ya da resmi yazılar ile hatırlatmalarını bekliyoruz…”

İyi bir sezon olmasını dileyen Özgül ve Özsert kurallar çerçevesinde çalışıldığında Gümbet’te huzurlu ve bereketli kazançlar sağlanacağını da sözlerine eklediler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.