Bodrum Gündem

Yatağan’da Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri başladı

Yatağan’da Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri başladı
23.05.2022
0
A+
A-

Yatağan ilçesinde, Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri düzenlenen törenle başladı. Etkinliklerde asırlık tariflerle hazırlanan keşkek, katılımcılara ikram edildi.

Bodrum Gündem Haber

Türk mutfağının tüm yönleriyle tanıtılması ve dünya sıralamasında hak ettiği yere kavuşması amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde, ünlü şef ve akademisyenlerin katkılarıyla başlatılan çalışmayla asırlık geleneksel tarif ve reçeteleri aslına uygun olarak kayıt altına alan “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” kitabı yayınlandı.

Türk mutfağının zenginliğini, ünlü şef, akademisyen ve uzmanların katkılarıyla uluslararası alanda tanıtmayı amaçlayan “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” kitabı Türk mutfağının sağlıklı saklama ve pişirme teknikleri, kaliteli tohumları, doğal malzemeleri ile atıksız, ekolojik ve sürdürülebilir olması ve de farklı kültürler tarafından şekillenen zengin geçmişine dikkati çekiyor.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde kutlanan Türk Mutfağı Haftası kapsamında Cumhurbaşkanlığı himayesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı, Muğla Valiliği, Yatağan Kaymakamlığı, Yatağan Belediyesi ile Yatağan Esnaf ve Sanatkarlar Odası desteğiyle düzenlenen keşkek ikramı etkinliği, renkli görüntülerin oluşmasına neden oldu.

Kaymakam Onur Kökçü, Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, Belediye Meclisi Üyeleri, AK Parti İlçe Başkanı Ali Tekin, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Kuzu, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarların katılımıyla düzenlenen yörenin en önemli yemeği olan keşkeğin ikram edildiği etkinlikte, bir kazan keşkek kısa süre içerisinde tükendi.

Burada konuşan Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, zengin Türk mutfağının, her biri asırları aşan bilgi birikiminin yansıması olan dillere destan tatlarını sunarken de geleneklerin ve bu alandaki kültürün de gelecek kuşaklara aktarımını da sağladığını söyledi.

21-27 Mayıs tarihleri arasında, Yatağan’da etkinliklerle kutlanacak olan Türk Mutfağı Haftası ile bu kadim mutfağın hikâyesinin, tüm derinliği ile tanıtılacağını kaydeden Toksöz, “Bu sayede Tarifler eşliğinde Türk mutfağının geleceğe iz bırakan yaklaşımı, kaliteli malzemeleri, özünde atıksız olması, sürdürülebilirliği, dünya beslenme trendlerine uygunluğu ve bin yılları aşan kültürü Türk Mutfağı Haftası boyunca tüm ilçelerimizde yapılacak etkinliklerle hem Türk hem de yabancı misafirlere Türk mutfağının ve yöremizin en güzel lezzetlerini deneyimleme fırsatı sunacak” diye konuştu.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Kuzu, Yatağanlı esnafların Türk mutfağının birçok örneğini işletmelerinde yaşatmaya çalıştığını söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.