Bodrum Gündem

Yoga yapıp, Denizde Kürek Dersi ile Bodrumun tadını doyasıya çıkardılar

Yoga yapıp, Denizde Kürek Dersi ile Bodrumun tadını doyasıya çıkardılar

19-22 Mayıs 2022 tarihlerinde Bodrum’da gerçekleştirilen yoga ve aktivite tatilinde katılımcılar Sağlıklı Beslenme Konseptiyle Bol bol Yoga yapıp,  Denizde Kürek Dersi ile Bodrumun tadını doyasıya çıkardı.

Bodrum Gündem Haber

Omsiva Yoga Sağlık ve yaşam merkezi bu yıl 7.sini düzenlediği  ve  19-22 Mayıs  2022 de Bodrum’da gerçekleştirilen Yoga kampında Türkiye’nin  dört  bir yanından  katılım aldı. 30’a yakın katılımcı Yoga kampında Sağlıklı Beslenme Konseptiyle Bol bol Yoga yapıp,  Denizde Kürek Dersi ile Bodrumun tadını doyasıya çıkardı.

Omsiva Yoga Sağlık ve Yaşam Merkezi kurucusu Nadiye Gülkan Türkdoğru yaptığı açıklamada;  “Sağlıklı ve uzun ömürlü yaşamanın en büyük sırrı egzersiz ve sağlıklı beslenme. Egzersiz yapmanın ve onu günlük hayatın bir parçası haline getirerek bir rutin oluşturmanın zihinsel ve fiziksel olarak kanıtlanmış sayısız faydası bulunuyor. Farklı uzmanlık alanlarından birçok bilim insanı, bugün bile ulaştıkları araştırma ve test sonuçları ile egzersiz yapmanın insan vücuduna olan pozitif etkilerini kanıtlamaya devam ediyor.

Bu çabayı tamamlayacak önemli bir başka disiplin de yoga. Hem zihinsel hem bedensel olarak yoga ile çabalarınızın karşılığını artırabiliriz. Tanıdığınız, hatta hayranlık duyduğunuz birçok sporcu ve eğitmenlerin kendileri için tasarladığı haftalık rutinlerinde yoga mutlaka bulunmaktadır. Kişinin kendisine en uygun yoga programıyla Kuvvet, mobilizasyon,  ve esneklik kazanırken, Yoganın meditatif yapısının bizlere olan faydalarından da söz etmemek olmaz. Yoga yapmak ruh sağlığınız için ciddi oranda olumlu etki yaratır, özgüveninizi artırır ve özellikle yaşadığımız stresli hayata daha sakin bir perspektiften bakmanıza yardımcı olur. Kendinize uygun stilde yaptığınız yoga için bir nevi doğal antidepresan diyebiliriz.

2014 yılında kuruluşumuzdan bugüne mezun ettiğimiz binlerce yoga eğitmeni ile Türkiye’de yogaya verilen önemin gelişmesi için her türlü sorumluluğu almaya hazırız. Gerçekleştirdiğimiz yoga kampları ile her seviyeden yoga severe severek hizmet veriyoruz.  Bodrum doğası, havası, konumu ve kalitesi gereği Sadece Türkiye’nin değil Dünyanın parlayan yıldızı. Bu sebeple Bodrumdaki yoga kamplarımızın sayısını arttırarak çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.

Bodrum Halikarnas kürek kulübünün kurucusu Milli sporcu Celal Gürsoy;  ”Günümüzde 300’den fazla hobi sporcusu ve onlarca lisanslı kürekçi ile haftanın 7 günü çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kürek sporu Başta kol ve bacak kasları olmak üzere vücudun birçok bölgesindeki kas ve dokuların gelişmesine yardımcı olarak, sağlıklı vücut kompozisyonunun oluşumuna katkı sağlar. Kardiyovasküler sistemi geliştirerek, aerobik kapasitenin artmasını sağlar. Yoga gibi esnekliği ve nefes kontrolünü artıran tamamlayıcı bir aktiveyle muhteşem bir kombinasyon haline geliyor. Omsiva Yoga ile yaptığımız bu etkinlikte kürek sporunun tanınması ve 3 tarafı denizlerde çevrili ne varsa yapıyoruz ve yapmaya hazırız.  Ülkemizde hak ettiği yere gelmesi için üstümüze düşen ne varsa yapıyoruz ve yapmaya hazırız” dedi.

Katılımcıların beslenme ihtiyaçlarını 3 ana 2 ara öğün şeklinde karşılayarak hizmet veren Diyet kapımda Bodrum firmasından Dyt. Evrim Devrim, Yoga kampı öncesinde katılımcılara verdiği konferansta sağlıklı beslenmenin püf noktaları ve beslenmede doğru bilenen yanlışlardan bahsetti. Doğru ve dengeli bir beslenme alışkanlığı ile bağışıklık sistemimizi güçlendirebileceğimizden bahseden Evrim Devrim; “Sağlıksız beslenen birey; düşük metabolizma hızına, hastalıklara, enfeksiyona, yorgunluğa ve düşük performansa daha meyillidir” dedi.

Ayrıca sağlıklı beslenme kadar egzersiz yapmanın da insan hayatında çok önemli olduğunu hatırlatan tecrübeli Diyetisyen Söz gelimi, gün içerisinde yeterli miktarda egzersiz yapılmadığında; obezite başta olmak üzere, tip 2 diyabet ve tansiyon gibi metabolik sendromu açığa çıkaran çeşitli hastalıklara daha açık olunabileceğine değindi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.